DJ udskyder krigen

"Vi vil øge presset. Sagen er så principielt vigtig, at jeg ikke vil udelukke nogen midler. Jeg vil helst ikke i krig, men nogle gange er krigen nødvendig..."

"Vi vil øge presset. Sagen er så principielt vigtig, at jeg ikke vil udelukke nogen midler. Jeg vil helst ikke i krig, men nogle gange er krigen nødvendig…"

Sådan tordnede Kristian Melgaard, medlem af Journalistforbundets hovedbestyrelse og forretningsudvalg, i det seneste nummer af JOURNALISTEN. Baggrunden var, at Berlingske Tidende vil have lov til at sælge freelanceres artikler videre til sine samarbejdspartnere. Berlingske henvender sig derfor enkeltvis til de omkring 85 freelancere, der skriver for avisen.

DJ har anbefalet freelancerne ikke at skrive under på nogen kontrakt. Forbundet vil hellere lave en fælles aftale for freelancerne. Det vil Berlingske ikke, og dermed er sagen gået i hårdknude.

DJ opfatter sagen som meget alvorlig. Derfor lød Kristian Melgaard også som en general i krig.

Men nu har DJs forretningsudvalg holdt strategi-møde, og formand for DJ Mogens Blicher Bjerregaard taler ikke om krig eller våben.

"Hovedbestyrelsen vil på sit næste møde drøfte sagen (4. september, red). Jeg tror, der vil være en markant holdning om, at fokus på sagen skal øges," siger Mogens Blicher Bjerregaard nu. Han er i øvrigt glad for, at mange freelancere har afvist kontrakterne fra Berlingske.

"Det er urimeligt, at en stor virksomhed lægger så meget pres på enkelte medlemmer," siger formanden, der ikke mener, at fyringsrunden på Berlingske Tidende har nogen indflydelse på videresalgskonflikten.

0 Kommentarer