DJ trak forslag om uddannelsespulje

Efter en lang debat om solidaritet og målgruppe trak næstformand i DJs bestyrelse Fred Jacobsen forslaget tilbage om at oprette en pulje til efteruddannelse. (Opdateret)

Efter en lang debat om solidaritet og målgruppe trak næstformand i DJs bestyrelse Fred Jacobsen forslaget tilbage om at oprette en pulje til efteruddannelse. (Opdateret)

Medlemmer, som ikke har adgang til efteruddannelse, skal ikke regne med hjælp fra Journalistforbundet foreløbig. I dag blev forslaget om at oprette en årlig pulje på en halv million kroner til efteruddannelse udsat.

»Vi tager forslaget tilbage til udvalget igen. Jeg synes ikke, vi skal tage det til afstemning,« sagde næstformand Fred Jacobsen til HB-mødet i Journalistforbundet i dag.

Beskæftigelses- og uddannelsesudvalget i Journalistforbundet ønsker at oprette en pulje, som skal sikre de medlemmer, der ikke har mulighed for efteruddannelse.

Mødets kritiske røster mente dog, at: "Målgruppen er ikke godt nok beskrevet." Formanden for bestyrelsen, Mogens Blicher Bjerregård, forholdt sig også skeptisk over for forslagets ordlyd.

Derfor valgte næstformand i hovedbestyrelsen Fred Jacobsen at trække forslaget tilbage.

Forslaget mødte især kritik fra bestyrelsesmedlem René Simmel, som kaldte forslaget for en "fagpolitisk konkursbegæring," da han mener, det udelukkende er en opgave for arbejdsgiveren.
Tilhængere af forslaget påpegede dog, at nogle medlemmer står uden arbejdsgiver og dermed uden mulighed for at finansiere efteruddannelse.

»Det her er ikke en mulighed, som arbejdsgiverne kan spille på. Folk fra Politiken og Ekstra Bladet kan ikke få del i pengene. Det her er en mulighed for folk, som ikke selv kan,« sagde Villy Dall.

Debatten på mødet udviklede sig herefter til en debat om solidaritet.
»Det må være en misforståelse, hvis nogen tolker mine udtalelser som usolidariske. Jeg vil gerne hjælpe, men ikke på den her måde. Vi bruger kontingentkroner på noget, vi ikke kan få gennemført,« sagde René Simmel.

Selv om der ifølge næstformand Fred Jacobsen var flere tilhængere end modstandere af forslaget, valgte han alligevel at droppe afstemningen. I stedet vil udvalget udarbejde et nyt forslag til delegeretmødet til næste år.

Læs også: Hård intern kritik af DJs uddannelsespulje

0 Kommentarer