Kampvalg

DJ-toppen er på plads efter tæt kampvalg

En ledig plads i DJ’s forretningsudvalg førte til stor diskussion om diversitet i forbundets øverste ledelse

Der skulle et særdeles tæt kampvalg til i DJ’s hovedbestyrelse, før Lisbeth Kiel Bjerrum torsdag kunne kalde sig nyt medlem af DJ’s forretningsudvalg.

Der var nemlig blevet en plads ledig i både DJ’s forretningsudvalg og hovedbestyrelsen, da Elisabeth Hamerik Schwartz i sommer meddelte, at hun trak sig fra alle sine poster i DJ.

Det resterende forretningsudvalg havde ellers foreslået, at tillidsrepræsentant på TV 2 Palle Jensen skulle overtage den ledige plads, der ud over nu Lisbeth Kiel Bjerrum består af Tine Johansen, Allan Boye Thulstrup, Anders Stoffer og Rane von Benzon.

Stor modstand på mødet

Men forslaget mødte stor modstand i hovedbestyrelsen, hvor kritikken ikke gik på Palle Jensens person, men på den manglende diversitet i udvalget. Her ville der være en markant overvægt af mænd, og flere på mødet talte for, at der også skulle være plads til en, der repræsenterer freelancerne og de selvstændige i DJ.

Kritikken kom blandt andet fra Lisbeth Kiel Bjerrum og Signe Goldmann. Sidstnævnte meldte sig også som kandidat, men trak sig, da Lisbeth Kiel Bjerrum stillede op.

De øvrige medlemmer af forretningsudvalget forsvarede dog opstillingen af Palle Jensen med, at forretningsudvalget ikke træffer politiske beslutninger, men drifter og forbereder møderne i hovedbestyrelsen, og at det derfor ikke er vigtigt, at udvalget er repræsentativt. De politiske beslutninger træffes i hovedbestyrelsen.

Endte i kampvalg

Det fik dog ikke kritikken til at forstumme, men førte blandt andet til en længere diskussion om, hvorvidt hele forretningsudvalget skulle være på valg.

Diskussionen endte med et kampvalg mellem Lisbeth Kiel Bjerrum og Palle Jensen. Og det skulle afgøres over to omgange, da første afstemning endte lige med syv stemmer til hver og en blank stemme.

I anden omgang havde den blanke stemme besluttet sig, og dermed kan Lisbeth Kiel Bjerrum nu tage plads i udvalget.

Lisbeth Kiel Bjerrum er forperson for Forbundet for Influenter og Bloggere i DJ og blev valgt for første gang til DJ’s hovedbestyrelse for to år siden.

I hovedbestyrelsen bliver det Mathilde Hougaard Boesen, der som første suppleant automatisk overtager pladsen efter Elisabeth Hamerik Schwartz. Mathilde Hougaard Boesen arbejder til daglig som journalist på Flensborg Avis.

Endelig har hovedbestyrelsen udpeget fællestillidsrepræsentant i DR Henrik Friis Vilmar til at overtage formandsposten i Trygt Arbejdsliv Udvalget (TAU).

1 Kommentar

Pari Khadem
7. SEPTEMBER 2023
Diversitet er en by i Ruskand og det glæder helt fra toppen til alle grupper i DJ. Det er kun DJ s ansvar som smitter fra toppen hele vejen ned.
Det vil være på sin plads Journalisten undersøger og skrive en artikel om, Men det tvivler jeg på Journalisten vil gøre.