DJ-top: Ingen straf til panikdagens svindlere

Næstformand i DJ Lars Werge opfordrer til dialog om nye regler frem for at straffe de medier, der snyder til panikdagen. Læs her hvorfor.

Næstformand i DJ Lars Werge opfordrer til dialog om nye regler frem for at straffe de medier, der snyder til panikdagen. Læs her hvorfor.

Det fører ingen steder at begynde at straffe medier, der snyder til panikdagen. Det vil kun gå ud over de studerende selv, som kommer til at mangle praktikpladser. Det mener næstformand i journalistforbundet Lars Werge, efter Danske Journaliststuderende i går gik ud med et krav om at straffe de medier, der snød til den netop overståede panikdag.

»I stedet for at tale om straf skulle dekomme med et bud på, hvordan man kan lave systemet bedre,« siger Lars Werge til Journalisten.dk.

De studerendes krav om straf retter sig specifikt mod DR og Børsen. I Journalisten.dk's web-tv-reportage fra panikdagen blev det dokumenteret, at DR kontaktede studerende før det aftalte tidspunkt. De undskyldte dog efterfølgende. Det gjorde Børsen ikke. De valgte i stedet at stå frem og sige, at de snyder hver gang.

»Jeg kan godt blive lidt forundret over forløbet, og den måde de ligefrem bryster sig af at snyde. Men når de stiller sig frem på den måde, er der for mig noget der tyder på, at der er behov for en seriøs og fordomsfri diskussion om, hvordan reglerne skal ændres. Man kunne for eksempel kigge på hvordan praktikpladser bliver fordelt i andre brancher « siger Lars Werge.

Han påpeger, at forbundet ikke har nogen sanktionsmulighed ud over den, der er i praktikudvalget. Her valgte man, at give B.T. karantæne, efter at de havde forbrudt sig mod reglerne i 2009. En sanktion som senere blev underkendt af Undervisningsministeriet.

Kunne I teoretisk set ikke sige til de studerende medlemmer, at de ikke måtte søge et bestemt praktiksted – lidt ligesom en strejke?

»Det er ren teori og slet ikke vejen frem. Mig bekendt er der ikke nok praktikpladser i forvejen, og vores vigtigste arbejde er, at arbejde på, at der er nok praktikpladser med et godt indhold. Lad os lade være med at gå efter manden, men i stedet arbejde på en løsning sammen,« siger Lars Werge.