DJ spildte dagene

Dansk Journalistforbund vil hyre arbejdskraft, der kan hjælpe informationsafdelingen, hvis der kommer en ny konflikt.

Dansk Journalistforbund vil hyre arbejdskraft, der kan hjælpe informationsafdelingen, hvis der kommer en ny konflikt.

Onsdag den 14. august vidste alle, at der ville være konflikt på DR fra mandag den 19. august. Men ingen gik i gang med at forberede en kampagne, førend konflikten var gået i gang.

Forbundsformand Mogens Blicher Bjerregård vedgik på Kreds 1s møde, at Journalistforbundet ikke var godt nok forberedt, da strejken blev en realitet. Man spildte simpelthen fem dage. Der skete ingenting i de dage. Man skulle have aktiveret de strejkende meget hurtigere og straks have sat gang i en kampagne.

Forbundsformanden erkendte også, at forbundets informationschef ikke kunne løfte opgaven.

"Der var brug for mere manpower. Hvorfor købte vi ikke en freelancer til at støtte kampagnen? De 30-50.000, det havde kostet, havde været småpenge. Det fatale informationshul natten mellem den 30. maj og den 1. juni burde også have været løst ved at hyre en freelancer, men nu har vi lavet en drejebog, der skal følges, hvis der kommer en ny konflikt," sagde Mogens Blicher Bjerregård.

Susanne Christiansen, tillidsrepræsentant fra DR Regionalen i Næstved, sagde, at hun tydeligt kunne huske første møde med forbundet.

"Kampagnen opstod spontant. Esben Ørberg, informationschefen, spurgte, om vi ikke kunne lave et notat om, hvad det gik ud på. "Jeg har ikke noget at gøre udadtil, jeg skal kun vejlede Mogens Blicher Bjerregård." Sådan sagde han til os," sagde Susanne Christiansen og tilføjede, at det er nødvendigt at diskutere hele kampagnens forløb. Hun var blandt andet utilfreds med, at der ikke var 25.000 kroner til at lave radiospots for i lokalradioerne.

Forbundets hovedbestyrelse skal evaluere hele DR-konflikten den 5. og 6. november.

0 Kommentarer