DJ: Slået tilbage til år nul

Med PETs mistanke om mordplaner på en af Muhammed-tegnerne er de 12 tegnere igen så truede, at det vil være klogt at holde lav profil i den offentlige debat, mener Dansk Journalistforbund.

Med PETs mistanke om mordplaner på en af Muhammed-tegnerne er de 12 tegnere igen så truede, at det vil være klogt at holde lav profil i den offentlige debat, mener Dansk Journalistforbund.

Politiet har tidligt tirsdag morgen anholdt fem personer med muslimsk baggrund, som mistænkes for konkrete planer om at ville myrde den danske bladtegner Kurt Westergaard, Morgenavisen Jyllands-Posten.

»Det er skrækkeligt. Tænk at vi er så langt ude, at der ifølge PET er konkrete mordtrusler mod et af vores medlemmer«, siger næstformand i DJ, Fred Jacobsen.

Kurt Westergaard er en af de 12 tegnere, som den 30. september 2005 offentliggjorde en tegning af den muslimske profet Muhammed. I de seneste måneder har Kurt Westergaard stået under PETs intensive beskyttelse, skriver Jyllands-Posten.

»Pressen kan ikke bøje af og lade være med at skrive og tegne. Næsten tværtimod vil jeg sige. Men når debatten nu kommer efterfølgende, så vil vi opfordre de tolv tegnere til at holde lav profil i den offentlige debat og blot passe deres arbejde, så skal vi nok udtale os«, siger Fred Jacobsen.

Næstformanden i Dansk Journalistforbund understreger, at han ikke pålægger bladtegnerne at holde mund. Det er et tilbud om, at de kan holde lav profil og lade Dansk Journalistforbund udtale sig om sagen, mens de passer deres arbejde.
»Jeg troede efterhånden, at truslerne var ved at løje af nu to år efter. Jeg frygter, at vi er slået tilbage til år nul«, siger Fred Jacobsen.

 

Se også redaktør for DR-programmet 'Mennesker og Medier, Lasse Jensen, der i DR Update siger, at medierne og journalisterne nu selv er blevet en del af krigen mod terroren.

DR Update: 12.02.2008 – 09:30 (varighed: 01:16)