search

DJ skal måske flytte sammen med KS

Det kniber med pladsen på Gammel Strand. Derfor skal en arbejdsgruppe undersøge, om DJ skal flytte sammen med Kommunikation og Sprog. »Vi skal bruge medlemmernes penge fornuftigt, og det gør vi bedst ved at finde en anden adresse,« siger næstformand Tine Johansen (Rettet 2/9 kl. 9.58)

Journalistforbundets medlemmer besluttede på delegeretmødet i april 2015, at DJ ikke skal fusionere med Forbundet Kommunikation og Sprog – men at de to forbund gerne må indgå i et tættere samarbejde.

Nu skal en arbejdsgruppe under hovedbestyrelsen undersøge, om det for eksempel kan ske ved, at Dansk Journalistforbund og Kommunikation og Sprog flytter sammen på en ny fælles adresse.

Argumentet for at flytte sammen er, at Journalistforbundet i dag er spredt over flere adresser på Gammel Strand i København. Alligevel mangler der plads, siger næstformand Tine Johansen.

»Vi er ved at vokse ud af de lokaler, vi har i dag. Hvert lille kosteskab er fuldt af mennesker, der sidder og arbejder. Vi vil gerne finde et sted med mere plads, hvor man kan sidde samlet.«

Det skal kunne betale sig økonomisk

Hun forklarer, at planerne fortsat er på sonderingsniveau.

»Det er ikke hu-hej nu, det skal det ske.«

Hvad hvis det viser sig at blive dyrere at flytte?

»Det skulle gerne bunde i noget økonomi. Det skulle gerne betale sig, ellers er der ikke nogen pointe i det,« siger hun. 

Tine Johansen afviser, at det er et forsøg på at fusionere ad bagvejen.

»Delegeretmødet har sagt, at vi ikke skal fusionere. Men vi skal bruge medlemmernes penge fornuftigt, og det gør vi bedst ved at finde en anden adresse,« siger hun. 

En praktisk fordel

Tine Johansen siger, at det ikke indgår i overvejelserne at øge samarbejdet mellem ansatte i DJ og KS.

»Det vil være en praktisk fordel at flytte til mere moderne lokaler, og hvis Kommunikation og Sprog kan leje sig ind, er det en ekstra bonus.«

Idéen om at kigge på en flytning blev præsenteret på et seminar i hovedbestyrelsen i august. Her blev det blandt andet sagt, at den fremtidige adresse sagtens kan være længere ude i periferien af København, for eksempel ved den nye metrocityring, der forbinder Frederiksberg, Nørrebro, Østerbro og indre by.

»For os er det altafgørende, at stedet er tilgængeligt for medlemmerne og de ansatte, og at der skal være let adgang med offentlig transport eller cykel.«

(Rettet 2/9 klokken 9.58: Vi havde skrevet, at cityringen gik til Vanløse, og at Vanløse dermed var i spil som ny beliggenhed for DJ's forbundshus. Det er imidlertid ikke tilfældet. Cityringen passerer kun gennem Frederiksberg og Vesterbro i den sydlige og vestlige del af København.)

Kommentarer
10
Rasmus MP
01.09.15 19:18
Hej Journalisten

Hej Journalisten
Det var mig, der sagde, at det er oplagt at et fremtidigt forbundshus ligger ved en af de nye metrostationer i cityringen. Jeg synes, det er oplagt, at man udnytter den nye mulighed for at komme markant lettere rundt i København og rykker til et sted, der er billigere for medlemmerne.
Men Vanløse er nu ikke en af mulighederne, da cityringen ikke kommer i nærheden. Mere korrekt vil være at skrive, at den binder Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Vesterbro og Indre By sammen. Se selv: https://twitter.com/rasmusmp/status/638790537445777408
Mvh Rasmus MP
Medlem af hovedbestyrelsen
Fremhævet af Journalisten
Jakob Albrecht
02.09.15 07:58
Hej Rasmus

Hej Rasmus
Jeg cykler tydeligvis for meget og kigger for lidt på trafikkort.
Som du skriver, skal den kommende cityring forbinde Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Vesterbro og indre by.

med venlig hilsen
Jakob Albrecht, Journalisten
Fremhævet af Journalisten
Jan Hillers
02.09.15 10:42
Jeg synes ikke det
Jeg synes ikke det nødvendigvis skal være ved den kommende cityring. Det vigtigste må være at finde den rette bygning til den rette pris- også hvis den ligger i f.eks. Valby eller på Amager.
Vi skal ikke nødvendigvis bo i det mest fancy København.

Umiddelbart virker ideen med at finde en bygning, der er stor nok til K & S som en betænkelig ide. Jeg kan desværre ikke andet end at se det som "taberne" i Hovedbestyrelsens forsøg på Det Store Samarbejde.
K & S kan jo også få vokseværk og DJ komme på skrump.
Fremhævet af Journalisten
Tine Johansen
02.09.15 11:53
Kære Rasmus.

Kære Rasmus.
Jeg må krybe til korset og indrømme, at jeg heller ikke var stærk i city-ringens rute, da Jakob spurgte til den :-( Så tak for link.
Og til Jan: Jeg gik blandt andet til valg som næstformand på ikke at fusionere med KS. Det er selvfølgelig stadig min holdning. Den var delegeretmøde enig i, men besluttede, at de to forbund skal øge det praktiske samarbejde, hvor det giver mening. Og det synes jeg, at en fælles adresse gør, hvis det kan spare nogle medlemskroner.
Kh Tine
Fremhævet af Journalisten
Erik Jensen
02.09.15 12:28
Hvad med Titangade på
Hvad med Titangade på Nørrebro, hvor Berlingske boede i et par år. Centralt og fint sted.
Erik
Fremhævet af Journalisten
Bodil Rohde
02.09.15 16:45
Kære Tine Johansen

Kære Tine Johansen

Jeg stoler på, at du holder fast i det, du bl. a. gik til valg på.

Nemlig ikke at fusionere med KS.

Jeg er glad for, at du understreger det i dit indlæg.

Jeg er ikke sikker på, at jeg synes, at det er i orden at gå fra Gl. Strand 46.

Hvis det endelig skal være, så vil jeg foreslå, at I flytter til Kerteminde.

Men ellers vil jeg også foreslå, at I - uanset flytning eller ej, - får skrevet en bog om DJs historie.

Og ikke mindst historien om DJ på Gl Strand 46.

Her er der blevet lavet alt det arbejde og truffet alle de store beslutninger, der har gjort Dansk Journalistforbund til den fagforening, forbundet er i dag.

Venlig hilsen
Bodil Rohde

Fremhævet af Journalisten
Peter Thornvig, HB medlem
02.09.15 22:57
Det er dejligt at se
Det er dejligt at se raktionerne på et muligt farvel til Gammel Strand i rammen af fornuft og humor. For meget få år siden kunne det have medført en sand folkestorm, hvis lignende og lige så velbegrundet flytte tanker sneg sig ud fra et hovedbestyrelsens møde. Det kan man da godt lige gi' en tanke...
Fremhævet af Journalisten
Henning Kusk
03.09.15 15:56
Hvorfor ikke i Århus?
Hvorfor ikke i Århus?
Fremhævet af Journalisten
Anonymous
03.09.15 19:11
Små slag. Lad os nu få
Små slag. Lad os nu få undersøgt behov og muligheder.
En flytning behøver ikke at betyde, at vi skal sælge Journalisternes Hus, der er en god investering. Det kan lejes ud.
Fremhævet af Journalisten
Villy Dall, HB-medlem
03.09.15 19:11
Fik ikke navn på. Troede slet
Fik ikke navn på. Troede slet ikke, man kunne sende ind uden -:)
Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage

SENESTE NYT

chevron_left
chevron_right
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen