DJ skaffer journalist erstatning

  Retten har tilkendt chefredaktøren for den kortlivede ugeavis weekend-nu 260.000 kroner i erstatning for manglende løn, pension og feriepenge. 

 

 
Retten har tilkendt chefredaktøren for den kortlivede ugeavis weekend-nu 260.000 kroner i erstatning for manglende løn, pension og feriepenge.

 

LØNMODTAGERCHEF. Midt i sommerregnen fik journalist Jacob Andersen tilkendt 260.000 kroner fra boet efter ugeavisen weekend-nu, som gik konkurs i efteråret 2001. Sø- og Handelsretten gav i juni den forhenværende chefredaktør på weekend-nu medhold i, at selv om han var chef, var han at sidestille med en lønmodtager. Dermed skal Lønmodtagernes Garantifond dække løn, pension og feriepenge, som Jacob Andersen ikke fik udbetalt.

Jacob Andersen er tilfreds.

»Lønmodtagernes Garantifond skal naturligvis ikke dække for alle mulige idioter, der starter tvivlsomme firmaer og tildeler sig selv fede lønninger for derefter at køre firmaet i sænk. Men jeg forlod faktisk et godt lønmodtagerjob (Mandag Morgen, red.) og tog en risiko, som jeg mener var i samfundets interesse. Hvis loven ikke dækker sådan nogle som mig, så er der jo ingen, som tør satse på noget nyt,« siger Jacob Andersen.

Dansk Journalistforbund mente det samme. Sagen var så principiel, at forbundet valgte at føre den for Jacob ­Andersen.

Konkursboet efter weekend-nu hævdede, at Jacob ­Andersen havde medansvar for ansættelse af journalister og råderet over betydelige summer i weekend-nu. Jacob Andersen fik udleveret en liste med jobkandidater af ledelsen. Han havde samtaler med kandidaterne og indstillede dem, der skulle ansættes, til direktør Nicolai Kampmann, hvem der skulle ansættes. Nicolai Kampmann besluttede og forhandlede løn og øvrige vilkår med vedkommende. Jacob Andersen havde heller ikke budgetansvar eller medansvar for penge-sagerne i virksomheden. Han havde kun det journalistiske ansvar for de fire numre af weekend-nu, der nåede på gaden.

Chefredaktørjobbet var altså et lønmodtagerjob. Havde ­Jacob Andersen ikke fået medhold i retten, var hans krav røget længere ned i rækken af kreditorer. Han havde sandsynligvis intet fået udbetalt.

Også derfor kaster Jacob Andersen roser efter Journalistforbundet.

»Den juridiske konsulent i forbundet, Hanne Walsted, har været meget præcis i sin rådgivning. Hun har været der lige præcis, når der var brug for det. Jeg får alle fordelene, og forbundet får omkostningerne. Det er da rart at være medlem sådan et sted,« siger Jacob Andersen, der i dag driver sit eget konsulentfirma Dansk Kommunikation.

0 Kommentarer