DJ samler rabattilbud for medlemmerne

Ny hjemmeside skal gøre det nemmere for medlemmerne at bruge Journalistforbundets rabatordninger. HB-medlem synes, at rabatterne er usolidariske.

Ny hjemmeside skal gøre det nemmere for medlemmerne at bruge Journalistforbundets rabatordninger. HB-medlem synes, at rabatterne er usolidariske.

Hvor får man den billigste forsikring? Og hvor meget rabat kan man få på sit Falck-abonnement? Dansk Journalistforbund opretter nu en lukket hjemmeside, hvor medlemmerne kan se, hvilke rabatter de kan få gennem deres medlemskab af DJ.
Hovedbestyrelsen i DJ gav onsdag grønt lys til at man går videre med hjemmesiden, som bliver en del af det kommende lukkede medlemsnet for DJ-medlemmer.

Det var dog ikke alle HB-medlemmer, der er vilde med, at Journalistforbundet involverer sig i rabatordninger med private virksomheder.
»Jeg synes ikke, at man som fagforening skal ud i snavs med at tilbyde rabatter. Vi får jo kun rabatterne, fordi vi er stærke, og fordi andre ikke får dem. Så næste gang Ekstra Bladet skriver forarget om rabatordninger, skal de huske at nævne os,« sagde Morten Uhrenholdt henvendt til HB-medlem René Simmel fra Ekstra Bladet, der har arbejdet med den nye rabatside.

Lars Lindskov sagde, at han som udgangspunkt også er modstander af rabatordninger.
»Men når alle andre har det, er det fint nok. Jeg har hørt, at folk har meldt sig ind, fordi rabatterne dækkede udgiften til kontingentet«.

René Simmel understregede, at det ikke er DJ, der indgår aftalerne, men Service 2.
»Vi formidler bare hvilke aftaler, der findes i forvejen, og vi lever dermed op til, at DJ arbejder med kommunikation og medier.«

DJ sorterer ikke blandt leverandørerne, men de skal dog leve op til fire kriterier.
• Alle medlemmer skal have glæde af tilbuddet
• Betingelserne for at få rabat skal være lovlige og rimelige.
• Rabatten skal være på mindst 20 procent.
• Produktet skal være etisk forsvarligt og må for eksempel ikke omfatte "atombomber", som det fremgår at oplægget

12 Kommentarer

Frede Jakobsen
13. MARTS 2009
Re: DJ samler rabattilbud for medlemmerne
Jeg ved godt, at det er meget nemmere for en HB at køre et forbund, hvis det ikke var for alle de medlemmer, der kan finde på at blande sig med spørgsmål. Derfor er jeg da også yderst taknemmelig for, at ét enkelt HB-medlem har gidet svare på spørgsmål fra undertegnede kontingentbetaler på 41. år. Jeg ved bare ikke, om jeg forstår Peter Thornvigs svar. Skal det forstås sådan, som jeg tror: at det faktisk kun er medlemmer af DJ, der på nævnte site kan se, hvilke rabattilbud, vi tilbydes? Det var det ene. Det andet har hverken Peter Thornvig eller andre svaret på: Hvorfor - hvis det altså er tilfældet - skal den slags nasse-rabatter til journalister holdes skjult for læsere, seere og lyttere?
Peter Thornvig
13. MARTS 2009
Re: DJ samler rabattilbud for medlemmerne
Den nye webside, der er døbt ”Markedspladsen”, skal samle alle kendte og især knapt så kendte tilbud, efter de retningslinjer Hovedbestyrelsen har vedtaget.

På ”Markedspladsen” vil link med tilbud til DJ-medlemmer være aktive – når man er logget ind via ”Medlemsnettet”.
For andre vil link med tilbud være synlige, men ikke aktive, ligesom de mange andre faglige og uddannelsesmæssige tilbud, der også kun er for DJ-medlemmer.

Peter Thornvig
fmd. for Kommunikations- og Organisationsudvalget i DJ
Øjvind Hesselager
12. MARTS 2009
Re: DJ samler rabattilbud for medlemmerne

Besnærende logik - præcis som denne:  At jorden er flad kan enhver jo se med det blotte øje! ...

Forskellen er, at tandlæger, der har huller i tænderne næppe påfører disse huller til andre. Og mekanikeren, der kører i en rusten bil, tærer ikke andres biler op.

 Men når DJ lukker en hjemmeside, som journalisterne skal nære privatøkonomiske fordele af, så signalerer DJ på standens vegne, at offentligheden ikke må kunne gennemskue hvem der giver økonomiske fordele til journalisterne.

Og dermed bliver journalisternes sårbare: Hvorfor må vi ikke vide det? Hvilket udhuler fagets troværdighed. De såkaldt "uvedkommende" findes ikke i denne sag.

Jacob Kestner
12. MARTS 2009
Re: DJ samler rabattilbud for medlemmerne

To ting er interessante i denne diskussion, synes jeg:

A. Hvor gär gränsen mellem at hylde nogle idealer og sä ens private forhold? Mä tandlägen nu heller ikke have huller i tänderne og mekanikeren ikke köre i en rusten bil? Og hvis de alligevel har huller i bäde tand og kölerhjelm, mon ikke de sä välger at holde mund med det ;-)

B. Desuden laver journalister ikke regler - men de forholder sig til regler som et af deres redskaber til at beskrive virkeligheden. Og det gör for mig at se hele forskellen: Som politimanden, der jager beväbnede forbrydere i hverdagen, sä mä han selvfölgelig hjertens gerne gä til lerdueskydning i weekenden.

Summasummarum: HB skal have lov til at gemme rabatordninger väk for uvedkommende.

Frede Jakobsen
12. MARTS 2009
Re: DJ samler rabattilbud for medlemmerne
Er der ikke en eller anden behjertet sjæl fra nasse-rabatordnings-flertallet i Hovedbestyrelsen, der vil gå til tasterne og besvare spørgsmålet: Hvorfor skal de økonomiske tilbud til journalister ikke være til at se for offentligheden?

Flere