DJ samler rabattilbud for medlemmerne

Ny hjemmeside skal gøre det nemmere for medlemmerne at bruge Journalistforbundets rabatordninger. HB-medlem synes, at rabatterne er usolidariske.

Ny hjemmeside skal gøre det nemmere for medlemmerne at bruge Journalistforbundets rabatordninger. HB-medlem synes, at rabatterne er usolidariske.

Hvor får man den billigste forsikring? Og hvor meget rabat kan man få på sit Falck-abonnement? Dansk Journalistforbund opretter nu en lukket hjemmeside, hvor medlemmerne kan se, hvilke rabatter de kan få gennem deres medlemskab af DJ.
Hovedbestyrelsen i DJ gav onsdag grønt lys til at man går videre med hjemmesiden, som bliver en del af det kommende lukkede medlemsnet for DJ-medlemmer.

Det var dog ikke alle HB-medlemmer, der er vilde med, at Journalistforbundet involverer sig i rabatordninger med private virksomheder.
»Jeg synes ikke, at man som fagforening skal ud i snavs med at tilbyde rabatter. Vi får jo kun rabatterne, fordi vi er stærke, og fordi andre ikke får dem. Så næste gang Ekstra Bladet skriver forarget om rabatordninger, skal de huske at nævne os,« sagde Morten Uhrenholdt henvendt til HB-medlem René Simmel fra Ekstra Bladet, der har arbejdet med den nye rabatside.

Lars Lindskov sagde, at han som udgangspunkt også er modstander af rabatordninger.
»Men når alle andre har det, er det fint nok. Jeg har hørt, at folk har meldt sig ind, fordi rabatterne dækkede udgiften til kontingentet«.

René Simmel understregede, at det ikke er DJ, der indgår aftalerne, men Service 2.
»Vi formidler bare hvilke aftaler, der findes i forvejen, og vi lever dermed op til, at DJ arbejder med kommunikation og medier.«

DJ sorterer ikke blandt leverandørerne, men de skal dog leve op til fire kriterier.
• Alle medlemmer skal have glæde af tilbuddet
• Betingelserne for at få rabat skal være lovlige og rimelige.
• Rabatten skal være på mindst 20 procent.
• Produktet skal være etisk forsvarligt og må for eksempel ikke omfatte "atombomber", som det fremgår at oplægget