DJ sætter kontingentet ned i solidaritet med lavtlønnede

Medlemmer, der tjener mindre end 24.000 kroner om måneden, kan nu slippe billigere i kontingent

Hvis du som medlem af DJ tjener mindre end 24.000 kroner om måneden, kan du nu slippe med halvt kontingent. Og tjener du mindre end 21.000 kroner, kan du nøjes med at betale en sjettedel af kontingentet.

Det har hovedbestyrelsen besluttet i dag. Beslutningen skyldes ønsket om ”øget solidaritet med de dårligst tjenende medlemmer”, som det hedder i indstillingen.

Nedsættelsen beregnes både i forhold til selv grundkontingentet, der er på 390 kroner og i forhold til de 70 kroner, der betales til den fælles konfliktkasse.

Tjener du mellem 21.000 og 24.000 kroner får du ikke rabat på medlemsskab af din lokale kreds, grupper og foreninger.

Tjener du under 21.000 kroner skal du ikke betale til kredse, grupper og foreninger.

Du kan se DJs nuværende kontingentstruktur her.

Det er anslået i indstillingen, at nedsættelsen kan koste DJ op mod 300.000 kroner, men Lars Werge, formand for DJ, understregede på mødet, at ingen reelt ved hvad den fulde økonomiske konsekvens vil blive.

”Det er prisen for solidaritet,” som han sammenfattede.

Rettet den 24. maj: Det er præciseret at nedsættelsen også gælder den del af kontingentet, der betales til sikringsfonden.

1 Kommentar

Luci Smith
2. JUNI 2017
Hvor er det godt! Jeg har
Hvor er det godt! Jeg har prøvet i mange år at være en af de medlemmer, der tjente mindst. Men har også oplevet, at jeg lever længere- og i længden, bedre - end mange af mine kolleger, der tjente meget mere og arbejdede en vis legemsdel ud af bukserne for at forsørge adskillige familier som de havde lavet. Godt at se, at DJ er looking forward. Fremtidens arbejdsmarked bliver for mange en freelance/projektansat tilværelse hvor man har en ujævn indtjening for så at arbejde med sin con amore projekter ved siden af. Os der passer på os selv lever længere og kan blive ved med at bidrage til Fælleskabet i mange år. Vi har ikke kun læst og skrevet om det, vi bliver bedre liv. Tillykke til DJ for at omfavne det. Må håbe, at andre fagforeninger gør det samme, så flere bliver organiseret og står i fagforening. Også det er fremtiden!