DJ sænker kontingent for studerende

DJ har besluttet at bruge 750.000 kroner på at sikre, at alle studerende kun skal betale 77 kroner om måneden i kontingent. ”En god investering for DJ’s fremtid,” mener formand Mogens Blicher Bjerregård

Fra 1. november skal studerende medlemmer af DJ ikke betale mere end 77 kroner i kontingent om måneden. Det er egentlig også det beløb, som er fastsat af delegeretmødet, men flere af DJ's seks studenterorganisationer har derudover opkrævet et fast månedligt kontingent på 20-30 kroner.

Det falder bort, og fremover får de lokale studenterorganisationer 28 ud af 77 kroner til at finansiere deres aktiviteter. Det betyder, at DJ mister cirka 750.000 kroner om året:

”Jeg synes, at den udgift er en god investering for DJ’s fremtid,” siger formand for DJ Mogens Blicher Bjerregård i en pressemeddelelse:

”Det er mest fair, at alle studerende betaler det samme i kontingent, lige meget hvilken studenterorganisation de er medlem af, og hvilket studie de læser på. Samtidig skal vi være mere konkurrencedygtige på prisen for studerende, og det er baggrunden for, at vi har valgt at ændre kontingentet nu.”

Kontingentnedsættelsen sker, efter at DJ det seneste år har oprettet to nye studenterorganisationer i København på henholdsvis Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Emdrup og på Københavns Universitet.

Det betyder, at DJ i dag har følgende seks studenterorganisationer:

KaJ – Journalist – og kommunikationsstuderende på DMJX, Aarhus

KaJO – Kredsen af Journaliststuderende, SDU

DJ RUC – Danske Journaliststuderende, RUC

KSR – Kommunikationsstuderende, RUC

ANDREA – Studerende på DMJX i Emdrup

DJ KU – studerende på Københavns Universitet (f.eks. fagene dansk, retorik og film – og medievidenskab)

0 Kommentarer