DJ: S og SF udnytter praktikanter

Socialdemokraterne og SF bruger gratis kommunikationspraktikanter i stedet for at give løn, som andre partier gør. DJ mener, det er en hån mod de studerende.

Socialdemokraterne og SF bruger gratis kommunikationspraktikanter i stedet for at give løn, som andre partier gør. DJ mener, det er en hån mod de studerende.

De to største oppositionspartier, Socialdemokraterne og SF, benytter sig af gratis arbejdskraft fra kommunikationsstuderende. Det skriver Journalistforbundets Magasin K.

Tilsammen søgte partierne 10 studerende, der skulle løse almindelige kommunikationsopgaver som praktikanter. Men stillingerne giver ikke løn, mens SF har valgt at kvittere med daglig frokost i Snapsetinget. Til sammenligning giver Liberal Alliance 7.000 kroner om måneden for lignende arbejde.

»Det er mig en gåde, hvordan de gamle arbejderpartier kan prædike mere arbejde, ligeløn osv., når man så selv udnytter, at kommunikationsstuderende har brug for noget på deres CV, og ikke lønner dem. Jeg synes, det er noget dobbeltmoralsk, og jeg vil opfordre partier og ministerier til at betale en rimelig løn til de studerende, der knokler og indgår på lige fod med andre i kommunikationsafdelingerne,« siger næstformand i Dansk Journalistforbund Fred Jacobsen til Magasin K.

Socialdemokraterne mener ikke, der er tale om rigtigt arbejde.

»Det er ikke en stilling, vi slår op, og vi anser det ikke som et arbejde i traditionel forstand, men et uddannelsestilbud. Vi mener, at de studerende med praktikken kan se nogle af de muligheder, der er efter studiet. Samtidig er det et krav for os, at forløbet har et indhold, så det er godkendt og giver merit på universitetet,« siger sekretariatschef Lone Fruerskov.

Men undskyldningen om merit gælder ikke, mener DJ.

»Tager du kommunikationsuddannelsen på RUC, der er den største herhjemme, så giver et ophold hos fx Socialdemokraterne ikke merit. Et ophold her vil forlænge studietiden , og så mener jeg, at man bør honorere arbejdet og på den måde tage ansvar og vise, at man påskønner indsatsen og honorerer den merværdi, praktikanten skaber,« siger Fred Jacobsen.

Hele historien kan du læse i Magasin K, der udkommer med næste udgave af fagbladet Journalisten i næste uge.

0 Kommentarer