Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
17:10 25.04.2021 Ole Obitsø

DJ rykker millioner fra sikringsfond til drift

DJ har på delegeretmøde vedtaget en kontingentfinte, der rykker tre millioner kroners årlige indbetalinger fra DJ’s sikringsfond til den almindelige drift.

Kort sagt har DJ besluttet, at medlemmerne fremover kun indbetaler 50 kroner til sikringsfonden i DJ månedligt. Det plejer at være 70 kroner.

De 20 kroner bliver rykket, så medlemmerne betaler det til DJ’s almindelige drift i deres kontingent.

Formand Tine Johansen argumenterede for, at det var et eksempel på mere åbenhed, fordi DJ har et princip om, at sikringsfonden og DJ’s almindelige regnskab normalt er ”forbundne kar”, som pengene kan flyde imellem, hvorfor det førhen var mere uklart, hvad medlemmernes penge gik til.

Hun udtalte, at sikringsfonden var et kar, der var ”flydt over”, og derfor gav det ifølge hende mening at indføre finten, så pengene bliver indbetalt på en anden post i regnskabet.

Forslaget fik skarp kritik af medlem Michael Stenvei. Han mente, det blot var et forsøg på at skjule, at man i andre år har lappet huller i regnskabet ved at hente penge i DJ’s strejkekasse og overføre dem til den daglige drift. Det afviste formandsskabet.

Et medlem, Anders Boye, foreslog i et år at droppe indbetaling af kontingent til sikringsfonden. Dette blev stemt ned.

SENESTE NYT

Flere nyheder