DJ runder 14.000 medlemmer

For første gang har Dansk Journalistforbund mere end 14.000 medlemmer. En af grundene til den fortsatte fremgang er, at studerende kan melde sig ind elektronisk.

For første gang har Dansk Journalistforbund mere end 14.000 medlemmer. En af grundene til den fortsatte fremgang er, at studerende kan melde sig ind elektronisk.

Krisen i den danske fagbevægelse er endnu ikke nået til Gammel Strand. Antallet af medlemmer har netop rundet 14.000, og det er det foreløbige højdepunkt på en jævn fremgang gennem mange år.

Når DJ har kunnet øge medlemstallet, skyldes det ifølge informationschef Esben Ørberg, at organisationsområdet som helhed er vokset. Det er især på kommunikationsområdet, medlemsskaren vokser.

Men der findes også mere lavpraktiske grunde til det stigende medlemstal.

»Fagfestivalen er noget, der trækker mange medlemmer, fordi deltagerprisen er så meget lavere for medlemmer. Vi kan også se, at de udlovede stipendier til reportagerejser i Afrika har givet os en håndfuld medlemmer, der gerne ville i betragtning,« fortæller Esben Ørberg.

På elevområdet er der sket en relativt stor stigning. Fra januar til oktober er antallet af elevmedlemmer gået fra 1613 til 1880. En stor del af forklaringen er ifølge Ørberg, at det nu er muligt for elevmedlemmer at indmelde sig elektronisk.

»Vi kan ved studiestart se, at der har været en større indmeldelsesprocent end foregående år, selv om der er lige mange studerende på uddannelserne, og den stigning tillægger vi muligheden for at indmelde sig online på vores hjemmeside. Det, at det er nemt, gør simpelthen en forskel,« fortæller han.

0 Kommentarer