DJ RUC vil slå bro mellem DJ-grupper

Kommunikatørerne på RUC har inviteret journalisterne til fest for at nedbryde fordomme mellem studerende på de to fag, og flere års strid mellem studerende og freelancere skal lægges i graven på delegeretmødet

»Vi er blevet inviteret til en fordomsfest af kommunikatørerne på RUC. Det er en god mulighed for at få afmonteret nogle fordomme og for at komme i kontakt med nogle af dem, som I kommer til at møde i jeres arbejdsliv.«

Det sagde formanden for DJ RUC, Leif Pedersen, til generalforsamling i DJ RUC fredag. Han forklarede, at 2013 blandt andet skal bruges til at forbedre forholdet mellem de journaliststuderende i Dansk Journalistforbund og de øvrige faggrupper i forbundet, og det har kommunikatørerne på RUC altså allerede taget første skridt i retning af.

Desuden er delegeretmøde den 23. og 24. april en oplagt chance for også at slå bro mellem studerende og freelancere, sagde Mette Schmidt Rasmussen. Hun er næstformand i DJ's studenterorganisation på DMJX, KAJ, som har tradition for at sende en repræsentant til generalforsamlingerne på RUC.

Allerede i efteråret har Freelancegruppen nemlig givet udtryk for, at de måske er villige til at være med til at afskaffe den meget omdiskuterede bijob-regel, som længe har skabt splid mellem især freelancere og studerende.

Reglen lyder, at DJ-medlemmer ikke må tage arbejde, der ellers kunne få et arbejdsløst medlem i job.

Bijobreglen har længe skabt splid mellem især freelancere og studerende, og freelancernes holdningsskift kommer blandt andet i forlængelse af tre DJ-undersøgelser, der har vist, at omfanget af bijobberi reelt er meget begrænset.

Chancen for at nå til enighed må derfor ikke blive kvalt i reaktionære diskussioner, forklarede Mette Schmidt Rasmussen.

»Vi er den næststørste gruppe i DJ, men vores stemme går nogle gange tabt blandt de gamle sure mænd. Og der har jeg det sådan: Fandme nej,« sagde Mette Schmidt Rasmussen.

De studerende i DJ har i alt 70 af 400 stemmer på delegeretmøde.

 

Bestyrelsesvalg

Der var otte bestyrelsesposter og 10 pladser til delegeretmøde på valg, og alle pladser blev fordelt uden kampvalg.

 

Bestyrelsen:

Sanne Jacobsen (Genvalgt)

Nicoline Leisner (Genvalgt)

Magnus Boye (Genvalgt)

Theis Lykkegaard (Genvalgt)

Agnete

Jesper Lynghøj

Emil Broo Holm

Anna Hjortsø

 

De delegerede:

Signe Alvang

Leif Pedersen

Magnus Boye

Mathias Svane Kraft

Maja Maach

Nicoline Leisner

Jonathan Tybjerg

A. C.

Theis Lykkegaard

Agnete Solvej Christiansen

 

Suppleanter:

Olivia Nepper Winther

Ann sofie kyed

Jesper Lynghøj

Emil Broo Holm

Simon Justesen

Nanna Martensen

Camilla Hertz

Malte Oxvig

0 Kommentarer