DJ regner med en uges efterlønsekspedition

Om en uge bliver det muligt at hæve indbetalte efterlønsbidrag. Det får telefonerne til at gløde og fylder mailboksen i Medlemsafdelingen i Dansk Journalistforbund, hvor man regner med en uges ekspeditionstid.

Om en uge bliver det muligt at hæve indbetalte efterlønsbidrag. Det får telefonerne til at gløde og fylder mailboksen i Medlemsafdelingen i Dansk Journalistforbund, hvor man regner med en uges ekspeditionstid.

Fra den 2. april kan man anmode om at få udbetalt efterlønsbidrag. Det sker udelukkende digitalt, og i Medlemsafdelingen stoler man på det it-system, der skal behandle anmodningerne fra Magistrenes A-kasse, Min A-kasse og A-kassen for Journalistik, Kommunikation og Sprog.

»Vi har gode erfaringer med den omfattende indberetning af det digitale dagpengekort, som kører over det samme it-system. Man kan ikke forudse, om rigtig mange medlemmer fra alle tre a-kasser sætter sig ned natten mellem søndag og mandag og bestiller deres efterlønsbidrag. Men vi har testet serverne, og vores it-leverandør er optimistisk,« siger Medlemsafdelingens koordinator Pia Danbirk til Journalisten.dk.

Hvis alt kører som det skal, regner hun med, at der vil gå en uge, efter ansøgningen er sendt, indtil pengene er på kontoen.

Pia Danbirk uddyber, at der i A-kassen for Journalistik, Kommunikation og Sprog er 10.760 medlemmer, der er tilmeldt efterlønsordningen. Man regner dog med, at højst et par tusind fravælger efterlønnen. Til sammenligning behandler it-systemet omkring 6.000 indberetninger af det digitale dagpengekort hver måned.

Efterlønsspørgsmålene har i halvanden måned været massive, forklarer hun.

»Siden det blev annonceret, at man kunne få tilbagebetalt de indbetalte efterlønsbidrag, har vi fået rigtigt mange henvendelser på telefon og mail. Når der er historier om det i medierne, kan vi også mærke det med det samme. Folk vil gerne vide, hvor meget de kan få udbetalt, og hvor lang tid det tager,« siger hun.

For nogle kan det være fornuftigt at hæve pengene, mens det for andre er en dårlig ide. Det handler både om ens økonomi, om dine arbejdsmuligheder og om jobsikkerhed, oplyser A-kassernes Samvirke på deres særlige efterlønshjemmeside efterloen.com.

»Vi kan vejlede folk til at træffe valget, men vi kan ikke træffe det for dem,« siger Pia Danbirk og fortæller, at ansøgningen kun kan udfyldes digitalt med det personlige NemId.

0 Kommentarer