DJ parat til at hive Nordfoto i retten

Dansk Journalistforbund har nu gennemgået de to regnskabsbøger, som angiveligt viser, at Nordfoto i 80erne snød fotografer.

Dansk Journalistforbund har nu gennemgået de to regnskabsbøger, som angiveligt viser, at Nordfoto i 80erne snød fotografer.

"Hvis vi ikke kan blive enige med Nordfoto om en betaling til fotograferne, så går vi i retten," siger Lars Lindskov, formand for Pressefotografforbundet og medlem af hovedbestyrelsen i Dansk Journalistforbund (DJ)

DJ fastholder altså, at de to regnskabsbøger, som kom JOURNALISTEN i hænde i for-året, viser, at billedbureauet Scanpix Nordfoto snød med betalingen til en række fotografer i midten af 80erne.

DJ har gennemgået og registreret de to bøger og de 6.593 billeder, der fra 1984 til 1991 blev genbrugt i B.T., Berlingske Tidende og Weekendavisen.

"Vi mener, at materialet dokumenterer, at folk ikke har fået deres penge. Hvis Nordfoto mener noget andet, så må de, der har ført bøgerne, forklare retten under vidneansvar, hvad bøgerne så viser," siger Lars Lindskov.

Hvis billederne i de to bøger i snit koster 400 kroner stykket, så er fotograferne blevet snydt for omkring 1,2 millioner kroner i nutidspenge. Ifølge JOURNALISTENs oplysninger findes der yderligere fire tilsvarende bøger i Det Berlingske Officin, som ejer Scanpix Nordfoto – men det afviser direktøren for billedbureauet, Niels Hjerrild.

DJ vil om kort tid forsøge at få endnu et møde i stand med Scanpix Nordfoto.

 

0 Kommentarer