DJ overvejer forsikring

 Ligesom flere andre fagforeninger agter Dansk Journalistforbund at tilbyde ledighedsforsikringer, så medlemmerne ikke går drastisk ned i løn efter fyringer.

 

Ligesom flere andre fagforeninger agter Dansk Journalistforbund at tilbyde ledighedsforsikringer, så medlemmerne ikke går drastisk ned i løn efter fyringer.

 

20.261 kroner om måneden. Det er forskellen mellem gennemsnitslønnen for medlemmerne i Journalistforbundet (DJ) og højeste dagpengesats.

Derfor overvejer DJ at tilbyde forsikringer, der kan dække den voldsomme nedgang i indtægt ved fyringer.

»Jeg har svært ved at se, hvorfor vi ikke skulle tilbyde det,« siger Uffe Gardel, medlem af Jobudvalget i DJ, som har drøftet ledighedsforsikringerne.

Forbundet undersøger nu andre fagforeningers forsikringstilbud.

Civiløkonomerne og Merkonomernes Hovedorganisation tilbyder allerede deres medlemmer den slags ordninger gennem forsikringsselskabet Topdanmark. For 695 kroner om måneden kan civiløkonomerne få udbetalt 20.000 kroner om måneden oven i dagpengene. Det er også muligt at få billigere forsikringer, men så er dækningen tilsvarende lavere.

Hos merkonomerne er præmien lidt lavere, fordi foreningen selv administrerer forsikringen, mens civiløkonomerne har en forsikringsmægler til at forvalte ordningen. Ellers er ordningerne identiske.

Præmien er fradragsberettiget, så forsikringens pris er reelt cirka det halve. Hos Topdanmark kan man højest forsikre sig for 80 procent af sin løn – inklusive dagpenge – og forsikringerne dækker i maksimalt et år.

Forsikringen kræver, at man har været i fast arbejde i 12 måneder uden afbrydelse. Det vil sige, at de relativt mange kontraktansatte i DJ ikke kan tegne sådan en forsikring.

Der er også en karensperiode på mellem en og tre måneder, afhængig af hvilken forsikring man tegner. Det vil sige, at man i hvert fald ingen penge får den første måned.

Umiddelbart kan det være svært at få øje på principielle ulemper ved forsikringen. Næstformand i DJ og formand for A-kassen, Fred Jacobsen, frygter dog, at forsikringerne på sigt vil udhule dagpenge-systemet.

»Hvis nu rigtig mange tegner de her forsikringer, så kunne politikerne få den dårlige ide at spare på de offentlige tilskud til dagpengesystemet«, siger Fred Jacobsen.
Ikke desto mindre går han ind for, at DJ skal tilbyde sine medlemmer ledighedsforsikringer. /hhm

Der er mange flere forsikringsbetingelser og dækningsgrader.
Læs mere på for eksempel www.merkonomerne.dk

 

 

0 Kommentarer