DJ overvejer færre pressekort

Dansk Journalistforbund kan være på vej til at udstede færre pressekort i fremtiden. Flere i hovedbestyrelsen er bekymrede for den hastige devaluering af pressekortets status.

Dansk Journalistforbund kan være på vej til at udstede færre pressekort i fremtiden. Flere i hovedbestyrelsen er bekymrede for den hastige devaluering af pressekortets status.

»Er det alle medlemmer af DJ, der skal have pressekort? Og hvornår skal de have det? Det er nogle diskussioner, vi ikke har turdet tage, og det er måske noget, vi skal i gang med.«

Sådan sagde næstformand Fred Jacobsen ved hovedbestyrelsesmødet i Dansk Journalistforbund tirsdag. Anledningen var en sag fra Nordjyske Medier, hvor en redaktionschef har bedt medarbejderne om kun at bruge pressekortet i forbindelse med deres arbejde.

Diskussionen afslørede også en bekymring for pressekortets dalende status. Og det er Dansk Journalistforbund ikke helt uden skyld i selv, mener hovedbestyrelsesmedlem Peter Thornvig.

»Vi har brugt kortet som et hververedskab gennem lang tid. Det bliver ikke sagt direkte, men det har ligget i luften. Så vi må også gribe i egen barm. Jeg skal være den første til at indrømme, at det ikke er alle 13.000 medlemmer, der har brug for pressekort,« sagde han under mødet.

Spørgsmålet om pressekortets status skal nu behandles i mediepolitisk udvalg, som skal tage stilling til, om der skal iværksættes en ny undersøgelse af pressekortets anvendelse.

3 Kommentarer

Peter Thornvig, DJFotograferne
19. DECEMBER 2007
Pressekort

Med til at tegne et billede af HB debatten om pressekort, hører at andre organisationer af Rigspolitiet  har fået lov til at udstede et "Pressekort",  der næsten ligner det der udstedes af DJ.

At en arbejdsmæssig anvendelse ikke nødvendigvis behøver at være midt i blå blink og Nørrebro ballade, og at en lige så vigtig anvendelse af kortet kan være i forbindelse med research, inspiration, stofområde vedligeholdelse, og alt det der er med til at forme det "output" forbundets medlemmer præsterer.

 

Christine Elisabeth Møller
19. DECEMBER 2007
Tak

Tak - fejlen er blevet rettet. Ja, selvfølgelig er der tale om et hververedskab - ikke et værgeredskab, som der først stod.

Skriv for- og efternavnJørgen larsen
18. DECEMBER 2007
Flot Journalisten

Det er almindelig kendt, at pressekortet nærmest ikke har værdi for journalister længere, fordi det er blevet uddelt i flæng til medlemmer af Journalistforbundet, der ikke har behov for kortet i deres daglige arbejde, men bare vil i Tivoli, på museer, til gadekampe og i Folketingets restaurant i deres fritid.

Det bør hovedbestyrelsen gøre noget ved, også selv om det kommer til at koste kontingentkroner til forbundet. Peter Thornvig har helt ret i det, han sagde om sagen i DJs hovedbestyrelse. Men hvad mener han med ordet "værgeredskab", som han er citeret for på Journalistens hjemmeside. Han mener nok, at kortet er et "hverve-redskab" for at lokke medlemmer ind i forbundet. Det har han helt ret i, men Journalisten citerer ham for noget vrøvl, hvilket øjensynligt er Journalistens skyld. Igen, igen.

Hvornår begynder journalisternes blad at redigere deres artikler for vrøvl? Nok ikke i Elkjærs tid....