Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
07:51 26.11.2021 Kerstin Bruun-Hansen

DJ opfordrer Jeppe Kofod til at tage afstand fra anholdelse i Qatar

Udenrigsminister Jeppe Kofod skal markere sig i sagen om anholdelsen af de to norske journalister, der tidligere på ugen blev anholdt og fik konfiskeret deres udstyr under en reportagerejse i VM-værtslandet Qatar.

Det mener Dansk Journalistforbund (DJ), der har rettet henvendelse til Jeppe Kofod og på det kraftigste opfordret ham til at tage afstand fra Qatars anholdelse af de to journalister.

DJ vil desuden bede udenrigsministeren lægge pres på Qatar for at give pressen mulighed for at arbejde frit uden at skulle frygte for egen eller kildernes sikkerhed.

Torsdag slog Jeppe Kofod i et skriftligt svar til Journalisten fast, at det er vigtigt at stå vagt om pressefriheden, men at han ikke er bekendt med detaljerne i den konkrete sag,

”Jeg vil dog gerne bakke min norske kollega Anniken Huitfeldt fuldstændigt op i, at journalister skal kunne udføre deres arbejde uden myndighedernes indblanding, uanset hvor i verden de befinder sig.”

Oven på anholdelsen har DJ været ude og fraråde alle journalister at rejse til Qatar og dække VM i landet. I stedet vil forbundet nu arbejde for at få en dialog med Qatar om sikkerheds- og arbejdsforholdene for journalister og andre pressefolk via sine internationale samarbejdspartnere.

SENESTE NYT

Flere nyheder