DJ om Esben Lunde-udtalelse: Helt uden for skiven

DJ-formand Lars Werge kritiserer udtalelse fra miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen om, at aktindsigt er ”en sygdom i samfundet”. Nu beklager ministeren udtalelsen

”Jeg mener, det er en sygdom i vores samfund, at der bliver søgt om aktindsigt i alt mellem himmel og jord.”

Sådan sagde miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) ifølge en skjult optagelse, da han i november 2016 mødtes med medarbejdere i Miljøstyrelsen.

Det skriver Politiken.

På et spørgsmål fra en medarbejder om Esben Lunde Larsens syn på offentlighedsloven sagde ministeren, at han selv vil bestemme, hvad offentligheden skal have at vide, når det gælder sager, som forhandles politisk.

”Jeg skal nok som minister offentliggøre det, der skal offentliggøres i forhold til vores politiske processer," sagde han på det lukkede møde med medarbejderne i Miljøstyrelsen.

Formand i Dansk Journalistforbund Lars Werge siger:

”Jeg bliver helt ked af det, når jeg hører det. Det er helt uden for skiven. Som minister må man have respekt for det demokrati, som man skal være tjener i. Hvis det her er hans inderste overbevisning, håber jeg, at han står alene med den i Folketinget,” forklarer han.

Lars Werge siger, at anmodninger om aktindsigt kan være tidskrævende for myndighederne.

”Men det er bare en omkostning ved et demokrati. Det er den måde, vi måler den demokratiske styrke på."

Fremlagt optagelsen siger Esben Lunde Larsen til Politiken, at han forløb sig.

"Jeg forløb mig. Det er naturligvis offentlighedsloven og miljøoplysningsloven, der afgør, hvad der offentliggøres og hvornår."

På mødet forklarede Esben Lunde Larsen også, at lækager gjorde ham arrig.

Hør hele lydklippet med Esben Lunde Larsen på Politikens hjemmeside.

2 Kommentarer

Steen Ole Rasmussen
12. APRIL 2017
De regeringstro medier
De regeringstro medier fortier stort set Espen L.L.s famøse udtalelser, og DF virker ej heller til at bruge afsløringen nu, hvor tæppetfald for det store teaterstykke om kvoternes konger netop var skrevet.

I øjeblikket er der uheldigvis også fokus på de former for gensidige tjenester, som man ser mellem regeringspartier og kvotekonger samt medlemmer af adelen (nedsat arveafgift), dog helt andre steder i mediebilledet!

De fleste medier støtter korruption (implicit), og deres forsøg på eksplicit at indskrive sig på den rigtige side af distinktionen mellem fake news-medier og det modsatte lader sig ej placere entydigt her heller. Lisbeth Knudsens 2,9 million lugter fælt!
Niels Riis Ebbesen
12. APRIL 2017
Der vist ikke nogen tvivl om,
Der vist ikke nogen tvivl om, at Esben Lunde Larsen er en regulær klaphat, men jeg kan frygte, hvad der lige nu bliver lusket igennem, medens alle medier fokuserer på hans provokationer.

Hvad sker der rent faktisk med kvotekongerne, og Musholms planer om et gigantisk havbrug, med dertil hørende forurening og miljøproblemer, har medierne allerede glemt disse sager…