I går aftes kunne man på både Berlingske, Politiken og JP's netaviser læse, at der i morgen – det vil sige i dag – vil ske fyringer blandt ansatte på både ledelses- og medarbejderniveau i Aller Media.
Oplysningen havde de tre medier fået under et interview med Allers administrerende direktør, Pål Thore Krosby, tidligere på dagen torsdag. Direktøren havde selv inviteret de "udvalgte medier" til interviewet, hvor han fremlagde konklusionerne af Allers undersøgelse af den ulovlige overvågning af kendte og kongelige på Se og Hør.
Èn af betingelserne for interviewet var, at medierne først om aftenen måtte publicere deres artikler. Årsagen var ifølge Politiken, at ledelsen først da havde haft tid til at drage de »personalemæssige konsekvenser« af rapporten.
Men fremgangsmåden møder kritik fra Dansk Journalistforbund.
»Det lyder meget drastisk ligefrem at gå ud og varsle fyringer, før man meddeler det til dem, man påtænker at sanktionere. Det virker underligt, må jeg sige. Jeg ser det som en måde at positionere sig på og vise omverdenen, at man gør det, man skal gøre. Men ledelse bør jo være mere indadtil end udadtil,« lyder det fra næstformand Lars Werge.
Han mener, det vidner om et forkert fokus hos Allers topledelse.
»Ledelsens opgave må være at skabe tryghed omkring arbejdspladsen og dens medarbejdere. Men det her går den stik modsatte vej. Jeg tænker umiddelbart, at man må sidde som medarbejder derude og tænke, at det her kun skaber endnu mere afstand til toppen. At Pål Thore Krosby nu fjerner sig endnu mere fra de medarbejdere, som længe har været i en meget udsat situation,« siger Lars Werge.
I en mail til Journalisten skriver redaktionssekretær på Søndag og fællestillidsrepræsentant i Aller Kirsten Beyer:
"Jeg tror ikke, at nogen her i Aller Media A/S har forestillet sig, at der ikke ville ske fyringer i kølvandet på den interne undersøgelse – spørgsmålet var, hvor mange og hvem. Nu er vi alle blevet behørigt orienteret – og står tilbage med ét stort ønske: Arbejdsro."
Allers HR-direktør Susanne Kynne Frandsen skriver i en mail til Journalisten, at alle berørte medarbejdere i Se og Hør-sagen fik besked, inden avisernes interviews blev offentliggjort sent i aftes.
"Vi har gennem hele processen informeret både de ansatte og de hjemsendte løbende og givet information om forventninger til tidspunkt for, hvornår vi forventede, at vi ville modtage rapportens konklusioner. Alt sammen for at sikre, at vores medarbejdere kunne føle sig trygge og velinformerede under hele forløbet. Vi har informeret SU løbende i processen, og vi oplever i øvrigt, at vi har haft et godt samarbejde med DJ under hele forløbet,” udtaler hun.
Susanne Kynne Frandsen tilføjer, at der ikke er sket fyringer i dag fredag. Det har ikke været muligt at stille opfølgende spørgsmål til hendes udtalelse.
DJ: Læg undersøgelsen frem
DJ's næstformand Lars Werge kritiserer også, at Aller ikke lægger hele advokatundersøgelsen åbent frem for pressen, men i stedet blot offentliggør hovedkonklusionerne senere i dag.
»Jeg synes, på mange måder, at det ville have klædt Aller-koncernen, hvis de havde gjort lidt mere for at vise omverdenen, hvad der er foregået. Når de gør det på den her måde, sidder man tilbage med indtryk af, at de hellere vil skjule ting,« siger Lars Werge og tilføjer:
»Skulle jeg give stilkarakterer, ville de ikke være høje.«
DR erfarer, at der er tre medarbejdere – to ledende og en journalist – der i dag har fået fyresedler.
Allers fællestillidsrepræsentant vil over for Journalisten ikke kommentere, præcis hvornår medarbejderne blev orienteret om fyringerne.
Journalisten har været i kontakt med Pål Thore Krosby siden i aftes. Han er blevet forelagt kritikken fra DJ, og vi afventer et svar fra ham.
Opdateret 14.32: Det er tilføjet, at Allers HR-chef oplyser til Journalisten, at alle berørte medarbejdere i Se og Hør-sagen har fået besked, inden interviewene blev offentliggjort i går aftes i en række medier.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.