DJ-næstformand: »Det er meget trist«

Omfanget af besparelserne i Berlingske Media kommer bag på DJ’s næstformand, Tine Johansen: »Det lyder som nogle meget voldsomme besparelser.« Hun opfordrer de ansatte til at passe på hinanden

DJ står klar med rådgivning af ansatte og tillidsfolk i Berlingske Media oven på dagens udmeldinger om lukning af Berlingskes Nyhedsbureau og afskedigelse af 64 ansatte.

Det siger næstformand Tine Johansen til Journalisten. Hun kender endnu ikke de eksakte tal eller fordelingen af de varslede afskedigelser.

»Men det lyder som nogle meget voldsomme besparelser. Omfanget er meget overraskende, vil jeg sige. Det er meget trist,« siger hun.

14 dage til at forhandle 

På et medarbejdermøde for hele Berlingske Media i biografen Imperial i København blev de ansatte her til formiddag orienteret om koncernens fremtid. 

Inden da var BNB’s ansatte blevet orienteret på et særskilt møde. Otte ansatte fra nyhedsbureauet vil blive tilbudt stillinger hos Ritzau, der overtager BNB’s aktiviteter.

»Vi er jo i tæt kontakt med Berlingskes tillidsfolk og er også klar til at afbøde de slag, der kommer. Men nu skal vi først lige høre, hvor det hele lander. Tillidsfolkene i det Berlingske Hus har nu 14 dage til at forhandle med ledelsen,« siger Tine Johansen.

DJ: Pas på hinanden 

Berlingskes tillidsmand Uffe Gardel har bekræftet over for Journalisten, at der er tale om 64 afskedigelser. Men han kender endnu ikke fordelingen af dem.

Klokken 13 i dag vil der være medarbejdermøder for de forskellige afdelinger i Berlingske Media.

Tine Johansen, hvad er dit råd til de ansatte i koncernen lige nu?

»Det eneste, jeg kan komme i tanke om at sige til dem, er, at de skal huske at passe på hinanden. Heldigvis er der også nogle erfarne tillidsfolk i huset. Under alle omstændigheder står vi klar med den rådgivning, vi kan tilbyde,« siger hun.

 

0 Kommentarer