DJ: Multimedieskat koster medlemmer 5.000 kroner

Forslaget om en ny multimedieskat, betyder at halvdelen af DJs medlemmer bliver beskattet af 5.000 kroner mere om året. DJ opfordrer ansatte i medie - og kommunikationsbranchen til at kræve kompensation via lønnen. (rettet)

Forslaget om en ny multimedieskat, betyder at halvdelen af DJs medlemmer bliver beskattet af 5.000 kroner mere om året. DJ opfordrer ansatte i medie – og kommunikationsbranchen til at kræve kompensation via lønnen. (rettet)

Multimedieskatten, der er en del af forårspakken vedtaget af regeringen, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance, er skadelig for det fleksible arbejdsliv. Det mener Dansk Journalistforbund, der tager afstand fra den nye skat, som betyder at over halvdelen af de 14.000 DJ-medlemmer bliver beskattet af 5.000 kroner mere om året. 
DJs formand Mogens Blicher Bjerregård siger, at skatten er et tilbageslag for medarbejdere, der ønsker at være fleksible.
"Hjemmearbejdspladser med arbejdsgiverbetalt internet og telefon er helt nødvendigt for, at man kan udføre sig job i medie – og kommunikationsbranchen, samtidig med at man får tid til familien. Hjemmearbejdspladserne giver mulighed for at finde en balance mellem arbejds- og familieliv, så en beskatning af denne ordning er et skridt tilbage mod et mindre fleksibelt arbejdsmarked", siger Mogens Blicher Bjerregård, formand for DJ.

Multimedieskatten rammer alle, der får telefon, bredbånd eller computer betalt af arbejdsgiveren. Hidtil har telefon været beskattet med en standardsats, der betød, at fri telefon resulterede i beskatning af 3.000 kroner. Samtidig har bredbånd og firmabetalt computer været holdt fri af skatten. Med den nye ordning beskattes man af 5.000 kroner uafhængig af, om man kun har firmabetalt telefon, bredbånd eller computer.

Mogens Blicher Bjerregård råder medlemmer, der bliver ramt af den nye beskatning, til at kræve mere i løn
"Jeg vil opfordre alle vores berørte medlemmer om at få lønkompensation, så man kommer ud af denne beskatning skadefri," siger Mogens Blicher Bjerregård, der mener, at lovgivningen på dette område er ramt af hovsa-løsninger og hastværk.
Lovforslaget havde høringsfrist torsdag den 26. marts. DJ var ikke på høringslisten.

 

4 Kommentarer

Jan Gralle
4. APRIL 2009
Re: DJ: Multimedieskat koster medlemmer 5.000 kroner

"DJ: Multimedieskat koster medlemmer 5.000 kroner".
Sådan hedder det stadig i overskriften, selvom Journalisten har erkendt,  at det er misforstået eller forkert eller hvad ved jeg.
Fordelen ved netavis er at man kan rette fejl løbende. Hvorfor retter I ikke?

Jakob Albrecht
2. APRIL 2009
Re: DJ: Multimedieskat koster medlemmer 5.000 kroner

Kære Kurt
Du har ret.
Det kommer ikke til at koste DJ-medlemmer 5.000 kroner, man bliver beskattet af 5.000 kroner.
Jakob Albrecht, Journalisten.dk

Kurt Johansen
1. APRIL 2009
Re: DJ: Multimedieskat koster medlemmer 5.000 kroner
Man beskattes AF kr. 5000,- - ikke MED kr. 5.000,-. Det er trods alt en forskel :-) - og overskriften er decideret forkert.
Sune Falther
1. APRIL 2009
Re: DJ: Multimedieskat koster medlemmer 5.000 kroner

Så vidt de fastansatte.

Hvor skal freelanceren hente lønstigningen? Der findes næppe en freelancer, der ikke rammes af det her.