DJ-medlemmer i kø for at få udbetalt efterlønsbidrag

Der er kommet fart på efterlønsudbetalingerne, efter at det mandag blev muligt at hæve indbetalt efterlønsbidrag. I A-kassen for Journalistik, Kommunikation og Sprog regner man med, at en femtedel af de tilmeldte dropper efterlønsordningen.

Der er kommet fart på efterlønsudbetalingerne, efter at det mandag blev muligt at hæve indbetalt efterlønsbidrag. I A-kassen for Journalistik, Kommunikation og Sprog regner man med, at en femtedel af de tilmeldte dropper efterlønsordningen.

1245 medlemmer af A-kassen for Journalistik, Kommunikation og Sprog har allerede anmodet om at få udbetalt efterlønsbidrag. Det er status tirsdag formiddag i Medlemsafdelingen i A-kassen for Journalistik, Kommunikation og Sprog.

De lidt over tusind medlemmer, som var hurtigt inde og melde efterlønnen fra allerede inden mandag aften, kan desuden regne med at få pengene udbetalt onsdag, oplyser Lotte Funch, der er administrativ sagsbehandler i Medlemsafdelingen.

Medlemsafdelingens koordinator, Pia Danbirk, fortalte for en uge siden, at der i A-kassen for Journalistik, Kommunikation og Sprog er 10.760 medlemmer, som er tilmeldt efterlønsordningen. Og forventningen var dengang, at højst et par tusind ville fravælge efterlønnen.

»Der er run på, for datoen for at bede om at få pengene udbetalt har været der længe. Og når der allerede er så mange, der har været inde og melde efterlønnen fra, regner vi i hvert fald med at komme op på det tal, som svarer til de cirka 20 procent, vi gik ud fra,« siger Lotte Funch til Journalisten.dk.

Selv om folk stadig ringer og er i tvivl om, hvor meget de kan få udbetalt, er det tydeligt, at rigtig mange for længst har besluttet sig, forklarer Lotte Funch. A-kassen arrangerer dog stadig informationsmøder, og ikke alle har besluttet sig endnu.

Derudover er der også enkelte, der skal have bestilt NemID, fordi blanketten kun kan udfyldes elektronisk på nettet, siger hun og påpeger, at der på grund af påsken kommer til at gå en uges tid, før efterlønspengene står på kontoen, hvis man melder efterlønnen fra nu.

Hvis man har været inde og udfylde ansøgningen mandag aften efter klokken 21, skal man således regne med, at de står på kontoen den 10. april.

På landsplan har mange danskere i øvrigt allerede droppet efterlønnen, viser en rundringning til landets største a-kasser foretaget af Epn.dk. Indtil nu har mindst 110.500 danskere afgjort, at de dropper efterlønnen.

Hos FOA regner man med, at cirka 20 procent af a-kassens efterlønsberettigede medlemmer hæver efterlønsbidraget, mens ASE siger til Epn.dk, at 25,6 procent allerede har søgt om det.

0 Kommentarer