DJ-medlemmer bange for stigende ledighed

Medlemmerne af DJ er begyndt at blive urolige for deres job, og flere medlemmer henvender sig derfor til forbundet for at sikre sig bedst muligt mod den frygtede kommende ledighedsstigning.

Medlemmerne af DJ er begyndt at blive urolige for deres job, og flere medlemmer henvender sig derfor til forbundet for at sikre sig bedst muligt mod den frygtede kommende ledighedsstigning.


Det fortæller konsulent hos DJ Uddannelse og karriere Per Nielsen til Journalisten.dk.

»Der er bestemt flere, der henvender sig, fordi de kan mærke, at der er ved at trække skyer op i horisonten, og derfor tænker, at de må gøre noget nu ved at få en snak om deres karriereudvikling, hvis de gerne vil blive dygtigere, eksempelvis i form af en diplomuddannelse,« siger Per Nielsen og gør opmærksom på, at langt de fleste medlemmer, som henvender sig, stadig er beskæftigede.

»Vi hjælper meget som sparingspartnere for folk, som gerne vil flytte sig fagligt eller gerne vil finde deres rigtige hylde.«

Seneste opgørelse over ledige DJ-medlemmer fra december 2008 var en positiv oplevelse med et fald på 20 procent i forhold til december 2007, fra 6,3 procent til 4,8 procent. Men så godt ser tallene nok ikke ud, når næste opgørelse er færdig i starten af marts.

»I løbet af det seneste halvandet år har vi haft flere fyringsrunder end årene før. Nu er det vores indtryk, at ledigheden er holdt op med at falde, og i stedet er begyndt at stige. Der er ingen alarm på endnu, men vores sunde fornuft siger, at når det går skidt med samfundsøkonomien, ved vi godt, at mediebranchen er ramt. Kommunikationsbranchen bliver dog nok ikke så hårdt ramt,« siger Per Nielsen.

Læs også: DJ-top: Udsigt til flere arbejdsløse

1 Kommentar

Poul Nielsen
20. FEBRUAR 2009
Re: DJ-medlemmer bange for stigende ledighed

Den tager vi lige en gang til:

 "ledigheden er holdt op med at falde, og beskæftigelsen er begyndt at stige."