Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
07:46 27.01.2022 Kerstin Bruun-Hansen

DJ: Mange undlader helt at søge aktindsigt pga. lang behandlingstid

Onsdag var DJ-formand Tine Johansen inviteret til høring om offentlighedsloven i Folketingets Retsudvalg sammen med en række andre eksterne oplægsholdere.

Tine Johansen brugte ifølge DJ sin taletid til blandt andet at opridse de grundlæggende problemer, som den nuværende offentlighedslov har rejst.

”Lukkethed og ikke åbenhed er blevet udgangspunktet. Sagsbehandlingstiden er lang, og man får ofte afslag på sin anmodning. Det betyder, at mange journalister helt undlader at søge om aktindsigt, fordi de ikke kan forvente at få oplysningerne, mens et emne er aktuelt,” sagde DJ-formanden.

Hun betegner det som et alvorligt samfundsmæssigt problem, da lukkethed giver mistillid og mytedannelser hos mange af dem, der bliver påvirket af politikernes beslutninger.

Tine Johansen gentog DJ’s fem konkrete forslag til forbedringer over for medlemmerne af Retsudvalget. De kan læses her.

Ud over Tine Johansen var også jurist og offentlighedsrådgiver Oluf Jørgensen inviteret. Det samme var tidligere departementschef i Beskæftigelsesministeriet Bo Smith, journalist Jesper Tynell, formand for Djøf Henning Thiesen og Folketingets Ombudsmand, Niels Fenger.

SENESTE NYT

Flere nyheder