DJ-ledelsen kommer studerende i møde

Efter voldsom debat og pres fra de studerende lægger DJ-ledelsen nu selv op til en præcisering af procedurerne ved medlemshåndteringen.

Efter voldsom debat og pres fra de studerende lægger DJ-ledelsen nu selv op til en præcisering af procedurerne ved medlemshåndteringen.

Det sker ved en indstilling til HB-mødet i næste uge. Indstillingen er skrevet af DJs næstformand Fred Jacobsen, der har fået de studerendes besyv til ordlyden.

I teksten erkender Fred Jacobsen, at DJ har begået fejl i sagsforløbet:

"DJ erkender, at der er begået fejl, bl.a. at der undervejs er givet uklare oplysninger fra DJ om, hvordan procedurerne egentlig er i sådanne sager," heddet det.
Han peger også på, at det havde været mere hensigtsmæssigt, hvis de studerende var blevet rådet til at henvende sig personligt til DJ's jurist, og ikke gennem Lixens redaktør.

Fred Jacobsen siger selv om indstillingen, at sagen har vist et behov for at gjort procedurerne helt skarpe. Men han mener ikke, der bliver tale om at ændre praksis.

»Imødekommer vi et krav om at erkende fejl – ja. Imødekommer vi et krav om at præcisere reglerne – ja. Ændrer vi reglerne – nej,« siger han til Journalisten.dk.

I selve præciseringen af procedurerne slås det fast, at medlemmer, der henvender sig til DJ, er sikret fortrolighed, og at "DJ's sagsbehandlere henvender sig ikke til en modpart/den, der klages over, uden at medlemmet, der har klaget, inddrages først. I tilfælde, hvor det skønnes hensigtsmæssigt at orientere en modpart om, at der er en sag undervejs, skal dette ske med medlemmets samtykke."

Hermed overhaler DJ-ledelsen det forslag, som KaJO har lanceret at ville stille i samarbejde med HB-medlem Anders Dollerup. KAJO udsendte torsdag en pressemeddelelse, hvor man kritiserede DJ's rådgivning af to studerende, der har rejst erstatningskrav mod fagbladet Journalisten for at have plagieret en artikel i Lixen.

5 Kommentarer

Signe Marie Richter
15. NOVEMBER 2009
Re: DJ-ledelsen kommer studerende i møde
Tak for link, Silas. Nu giver det hele da lidt mere mening...
Michael Bjørnbak Martensen
7. NOVEMBER 2009
Re: DJ-ledelsen kommer studerende i møde

Overskriften "DJ-ledelsen kommer studerende i møde" er totalt afmarcheret. Og Fred skulle alene undskylde de fejl, der er begået.

Skal jeg sige noget godt om denne sag, er det i grunden den offentlige udstilling af, hvad der foregår ind imellem. 

Hvad med alle de andre sager, der ikke når offentligheden, hvor medlemmet så står tilbage med en sagsbehandling, man ikke troede mulig?

Måske skulle forbundet overveje en intern ombudsmand?

 

 

 

Silas Fuglsbjerg
7. NOVEMBER 2009
Re: DJ-ledelsen kommer studerende i møde
Nej, artiklen er meget indforstået. Den burde omskrives, så folk, der ikke havde fulgt den tidligere debat, havde nogen som helst chance for at hægte sig på! Her er et link, der vil gøre de fleste klogere i flere henseender: http://djstud.dk/sw4776.asp
Signe Marie Richter
6. NOVEMBER 2009
Re: DJ-ledelsen kommer studerende i møde

Jeg ved godt det er et fagnblad, men denne historie er dog det mest indforståede jeg længe har læst. Hvad handler det om? Det er virkelig ikke for at lyde som en sur citron, men jeg kan ikke læse hvad problemet konkret ER et eneste sted og lidt skimmen rundt på siden efter links giver umiddelbart ikke nogen hjælp.

 Nogen der gider linke til baggrunden?

Sofie Bak Thorup - redaktør på Lixen
6. NOVEMBER 2009
Re: DJ-ledelsen kommer studerende i møde
Det klæder DJ-ledelsen. Ærgerligt, at det skulle gå ud over Silas Fuglsbjerg og Mads Therkelsen, som er et par dygtige studerende. Men godt, at vi endelig kan få klarhed, så tilliden til ledelsen kan genvindes.

Flere