DJ-ledelse kritiseret for chef-aftrædelse

Der var kritiske røster omkring den nu tidligere økonomichef Torben Helløvs fratrædelse ved dagens hovedbestyrelsesmøde i DJ. Ledelsen blev kritiseret for sen indgriben og manglende information.

Der var kritiske røster omkring den nu tidligere økonomichef Torben Helløvs fratrædelse ved dagens hovedbestyrelsesmøde i DJ. Ledelsen blev kritiseret for sen indgriben og manglende information.
Den 28. januar fratrådte Torben Helløv sin stilling efter længere tids uro i økonomiafdelingen. Men da forretningsudvalget holdt møde blot seks dage før, var en fyring ikke på tale.
Sådan lyder et af kritikpunkterne omkring Torben Helløvs fratrædelse.
»I ophavsretsfonden betaler vi 116.000 kroner for at få lavet et regnskab, vi ikke har fået. FreelanceGruppen venter også på tallene til vores regnskab, så det ville være naturligt, vi blev orienteret. Jeg forstår heller ikke, at FU, som har personaleansvaret, ikke blev informeret om situationen,« sagde Kristian Melgaard, formand for FreelanceGruppen.
Han havde ventet, at DJ-ledelsen ville reagere ved at afsætte flere midler til administration i 2008, og undrede sig over, at det ikke sker.
Hovedbestyrelsesmedlem René Simmel brugte den gamle A.P. Møller-term omkring 'rettidig omhu', som DJ-ledelsen i dette tilfælde ikke havde udvist.
»Hvorfor går der et halvt år, før ledelsen når frem til konklusionen om, at det ikke går?« spurgte han.
DJs direktør, Linda Garlov, forklarede, at man som udgangspunkt forsøger at holde på medarbejderne, og at der blandt andet har været tilknyttet en arbejdspsykolog for at løse problemerne i økonomiafdelingen.
»I de dage skete der nogle ting, der gjorde det klart, at vi måtte gøre noget,« sagde hun.
Hun forklarer fyringen med tre opsigelser i økonomiafdelingen på et år samt en langtidssygemelding og kalder fratrædelsesordningen med Torben Helløv for en »udramatisk aftale«.
Linda Garlov tror ikke, det er nødvendigt med flere ansatte i økonomiafdelingen.
»Vi har postet mange ressourcer i økonomiafdelingen i 2007 i form af konsulentydelser. Min opfattelse er, at det ikke handler om ressourcer, men om at skabe en god ånd. Nu vil tiden vise, om jeg har ret,« siger hun.
Ud over de kritiske indlæg var der generel opbakning i hovedbestyrelsen til Torben Helløvs fratrædelse.

0 Kommentarer