DJ kritiserer Dansk Folkepartis parabol-forslag

Et uhørt angreb på seriøs journalistik. Det kalder formand for Dansk Journalistforbund Mogens Blicher Bjerregård forslaget fra Dansk Folkeparti om at forbyde modtagelsen af to arabiske tv-stationer.

Et uhørt angreb på seriøs journalistik. Det kalder formand for Dansk Journalistforbund Mogens Blicher Bjerregård forslaget fra Dansk Folkeparti om at forbyde modtagelsen af to arabiske tv-stationer.

DJ tager afstand fra det forslag fra Dansk Folkeparti, der skulle forbyde modtagelsen af navngivne arabiske tv-stationer i Danmark.

»Det er et eklatant brud på presse- og ytringsfriheden,« siger DJ's formand i en artikel på forbundets hjemmeside.

Dansk Folkepartis forslag om at forbyde de to store arabiske tv-stationer Al-Jazeera og Al-Arabiya møder stor modstand hos DJ, der organiserer over 15.000 medie- og kommunikationsfolk i Danmark.

»Forslaget er et angreb på pressefriheden, der er helt uhørt fra en dansk politiker. Man kan og skal ikke forbyde to seriøse tv-stationer i et demokratisk land,« siger Mogens Blicher Bjerregård og fortsætter:

»Dansk Folkeparti kan ikke skalte og valte med ytringsfriheden og blot bruge den, når den passer til en politisk dagsorden. Det er uhørt i dansk sammenhæng,« siger Blicher Bjerregård.

I internationale mediekredse er Al-Jazeera og Al-Arabiya anerkendt for kritisk journalistik, der både vender mod den vestlige verden og den arabiske.

Radio- og TV-nævnet har i øvrigt gjort opmærksom på, at ideen om et forbud slet ikke kan lade sig gøre. Nævnets formand, Christian Scherfig, understreger i dag til Berlingske Tidende, at Danmark ikke kan blokere for hverken Al-Jazeera eller Al Arabiya:

"Vi har ikke kompetencer til at behandle sagen, fordi de to tv-kanaler ikke er registreret i Danmark. Pia Kjærsgaard bliver nødt til at henvende sig til det land,hvor tv-stationerne er registreret," siger han.

Pia Kjærsgaard oplyser til avisen, at det ikke får hende til at give op.

DF's forslag trækker i øvrigt overskrifter i den arabiske verden. Der tegnes endnu en gang et negativt billede af Danmark, siger Mellemøsten-ekspert til Berlingske.dk.

3 Kommentarer

Nils Larsen
11. NOVEMBER 2010
Re: DJ kritiserer Dansk Folkepartis parabol-forslag

Hej Signe.

Jeg kan ikke forstå at alle er oppe at ringe over DF´s forslag vedrørende paraboler. Jeg bor i Hørsholm kommune og har netop afleveret indsigelser mod et fremlagt lokalplansforslag  (nr.145), bl.a. imod forbud omkring opsætning af bemeldte paraboler. I dette lokalplansforslag står der klart og tydeligt at vi lejere ikke må opsætte paraboler i bebyggelsen. Dette forslag har været fremme lang tid før DF foreslog dette. Så selv "Borgen" agterudsejles nogen gange af lokalpoltitkkerne rundt omkring.

I øvrigt er der mange boligforeninger og andre boligorganisationer der udtrykkeligt i deres relementer forbyder opsætning af paraboler og antenner. Mon ikke der også skulle være mange andre lokalplaner rundt omkring i landet hvor der allerede er indskrevet dette forbud mod parabol opsætning? Vi har bare ikke hørt om dem/ disse.

VH

N

Torben Krogh
2. NOVEMBER 2010
Re: DJ kritiserer Dansk Folkepartis parabol-forslag
Æhh, står der ikke i Grundloven, at "censur kan ingensinde genindføres"? Citeret efter hukommelsen.
sus sønderstrup bro
2. NOVEMBER 2010
Re: DJ kritiserer Dansk Folkepartis parabol-forslag

Jeg sætter min parabol som jeg vil:

 http://www.facebook.com/photo.php?fbid=454226034597&set=o.151140451596797