search

DJ kritiserer, at Den Korte Avis får mediestøtte igen

Den Korte Avis får mere i mediestøtte i 2016. Det vækker kritik fra DJ-formand Lars Werge, fordi netmediet ikke vil tilmelde sig Pressenævnet: »Det er helt indlysende, at et medie skal have styr på etikken for at få mediestøtte.« Danske Medier har ingen holdning

Netmediet Den Korte Avis får igen i 2016 mediestøtte. Der er tale om en stigning fra 2015, viser listen over modtagere.

I 2015 fik Den Korte Avis knap 86.000 kroner, og i 2016 får netmediet knap 149.000 kroner.

Det vækker kritik hos Dansk Journalistforbunds formand, Lars Werge. Årsagen er, at Den Korte Avis ikke ønsker at tilmelde sig Pressenævnet og dermed underkaste sig de presseetiske regler.

»Vi mener, at man bør tilmeldes Pressenævnet for at få mediestøtte. Den Korte Avis illustrerer den problematik,« siger Lars Werge.

Han henviser til, at Den Korte Avis flere gange er blevet afsløret i at overtræde god presseskik. Både Journalisten og Jyllands-Posten har afdækket sager, hvor netmediet ifølge eksperter krænker de presseetiske regler.

Etik hænger sammen med kvalitet

Lars Werge mener, at politikerne bør overveje at indføre et lovkrav om, at medier skal respektere de presseetiske regler for at få mediestøtte.

»Journalistik og mediers kvalitet bliver blandt andet målt på den etik, man har. Det kan for eksempel gælde, om man spørger den angrebne part i en artikel og ikke kommer med umotiverede angreb. Jeg synes, det er helt indlysende, at et medie skal have styr på etikken for at få mediestøtte,« siger Lars Werge.

Han understreger, at det ikke betyder, at der skal være krav til indholdet.

»Et medie skal have en vis kvalitet for at få mediestøtte. Det betyder ikke, at man skal blande sig i, om de støtter den siddende regering eller andet, men metoderne, som et medie anvender, skal have en vis kvalitet. Det kan man blandt andet måle ved at være tilmeldt Pressenævnet. Så kan kilder, som føler sig hængt ud eller uretmæssigt angrebet, klage og få sagen behandlet.«

DJ med til at uddele støtten

Formålet med mediestøtten er "at fremme et alsidigt og mangfoldigt udbud af nyheder af samfundsmæssig og kulturel karakter med henblik på styrkelse af det danske demokrati og den demokratiske debat", lyder det på Kulturministeriets hjemmeside.

Ifølge medieansvarsloven er alle trykte medier automatisk underlagt de presseetiske regler, mens netmedier selv skal tilmelde sig. Det betyder, at Den Korte Avis selv kan vælge, om de vil underlægges kendelser fra Pressenævnet eller ej.

Dansk Journalistforbund har selv en repræsentant i det Medienævn, som uddeler mediestøtten. Det er direktør Linda Garlov, som sidder i nævnet.

Men Lars Werge afviser, at forbundets repræsentant skal bruge sin plads i nævnet til at arbejde for, at medier ikke kan få mediestøtte, hvis de nægter at tilmelde sig Pressenævnet.

»Nej, det er ikke stedet at gøre det. Det hører til på Christiansborg, over for andre organisationer og ved at skrive indlæg i medierne. Der skal ikke laves politik i det udvalg, som fordeler mediestøtten,« siger Lars Werge.

Danske Medier har ingen holdning

Organisationen Danske Medier repræsenterer arbejdsgiverne i mediebranchen. Her vil man ikke blande sig i, om private medier har underlagt sig de presseetiske regler eller ej, fastslår journalistisk direktør Christian Kierkegaard.

“Danske Medier har ingen holdning til, hvordan mediestøtten til private medier skal være, idet der er forskellige interesser blandt vores medlemsgrupper,” skriver han i en mail til Journalisten.

Christian Kierkegaard er samtidig Danske Mediers repræsentant i Medienævnet, som uddeler støtten. Han er enig med Lars Werge i, at det ikke er nævnets opgave at blande sig i, om ansøgerne overholder de presseetiske regler.

“Det er nævnets opgave at vurdere, om ansøgere opfylder lovens og bekendtgørelsens regler for mediestøtten. Folketinget har ikke fastsat regler om, at netmedier, som får støtte, skal være tilmeldt Pressenævnet,” skriver han.

Journalisten har kontaktet Den Korte Avis ad flere kanaler mandag morgen for at få svar på kritikken. De har ikke svaret på vores henvendelser.

Rettet 8/12 klokken 15.02: Journalisten havde ved en fejl skrevet, at Den Korte Avis fik 64.000 kroner i mediestøtte i 2015. Det rigtige tal er knap 86.000 kroner.

Kommentarer
14
Jenni Christensen
09.12.15 09:12
Pressenævnet lyder her, som
Pressenævnet lyder her, som fagbøllerne i 3F.
Pressenævnet er ikke selv seriøst eller troværdigt. Det har jeg selv oplevet de 2 gange, jeg har bragt noget ind.
Pressenævnet skal også huske demokratiet og grundloven, at der 'ingensinde kan indføres forebyggende censur' - heller ikke afpresset selvcensur, der mæsker nævnets interesser, som vel er det, Pressenævnet plæderer for?
Fremhævet af Journalisten
Karl Rølle
09.12.15 11:22
Enig med DJ! Kender desværre
Enig med DJ! Kender desværre folk der blindt stoler på "Den korte avis" :-)
Fremhævet af Journalisten
Robert Petz
09.12.15 16:49
Det er fair nok man stiller
Det er fair nok man stiller spørgsmål til at DKA får knap 150.000,-
i mediestøtte. Men når man så er igang bør man også kigge på at arbejderen.dk får 1,57 mio. kr.
Og endnu værre - dagens.dk får 571.000,- wtf?
Fremhævet af Journalisten
Jenni Christensen
09.12.15 19:16
Enig med Robert Petz.
Enig med Robert Petz.
Fremhævet af Journalisten
Jenni Christensen
09.12.15 19:17
Karl Rølle, Hvad med
Karl Rølle, Hvad med Ekstrabladet ?
Fremhævet af Journalisten
Jenni Christensen
09.12.15 19:19
Hold da helt fast nogle
Hold da helt fast nogle formuer, de andre får.
http://www.kulturstyrelsen.dk/fileadmin/user_upload/dokumenter/medier/aviser_og_blade/Produktionsstoette/2016_produktionsstoette/Redaktionel_produktionsstoette_2016.pdf
Fremhævet af Journalisten
Mikael Nielsen
11.12.15 17:33
Danske medier burde slet ikke
Danske medier burde slet ikke have støtte - hvis ikke de kan sælge deres produkt, er det ikke værd at læse.. Og helt ærligt, det meste af det l.rt der ligger på bl.a. eb.dk, bt.dk, politiken.dk, b.dk, jp.dk, dagens.dk osv, er ligegyldige tabloide underholdnings notitser, "artikler" om tv-programmer og deres medvirkende, artikler som "du har altid tisset forkert i natpotten" og "hun græd men så kom han og så tror du ikke dine egne øjne for hvad der så skete"... Altså, slet ikke værd at give penge til.
Fremhævet af Journalisten
Elllis Frederiksen
23.04.16 16:52
Uden Den Korte Avis kunne vi
Uden Den Korte Avis kunne vi slet ikke få sandheden om, hvad der foregår. DR-TV2 og "de røde journalister" fortier og fordrejer i uhyggelig grad.
Er så træt af deres mangel på forståelse for samfundets problemer. Tak for Korte Avis.
Fremhævet af Journalisten
Andreas Jensen
09.07.16 08:27
Nå ja, så kan det jo ligefrem
Nå ja, så kan det jo ligefrem være, at ekstremistiske islamister skulle få mediestøtte til deres egne aviser. Der er jo ingen grænse for, hvem der kan få mediestøtte åbenbart.
Fremhævet af Journalisten
Aase Laursen
09.07.16 10:27
Ak Ja hvad skulle de stakkels
Ak Ja hvad skulle de stakkels DFere dog gøre hvis den korte avis måtte lukke , de kære DF vælgere er jo så naive at de tror på alt hvad avisen skriver alle andre aviser er i deres øjne fulde af løgn hvis de ikke sviner flygtningene til , de har overhovedet ikke forståelse for samfundets problemer , alle vi såkaldte røde er nok enige om at samfundets største problem er DF og deres støtter intet parti har ødelagt så meget for Danmark som dem , med deres modbydelige racehad .
Fremhævet af Journalisten
Peter Lund Mikkelsen
10.07.16 07:47
Elllis Frederiksen er
Elllis Frederiksen er delirisk. Censur af sandheden? Grundloven? Spar mig! Det her handler ikke om censur, men det handler om at man kan retsforfølge referenceimmune injurier, som ikke har hold i virkeligheden.

At underbegavede mennesker blindt stoler på hvad et løgnagtigt fascistblog skriver, understreger blot vigtigheden af at få sit indhold læst igennem af en dansk- og historielærer.

Hvis det, som Den Korte Blog skriver, er i orden, så er Islamisk Stats artikler vel også i orden, I guess. Kan ikke se, hvorfor vi skal differentierer mellem disse to fascister.
Fremhævet af Journalisten
Niels Riis ebbesen
10.12.16 22:55
Det eneste rigtige ville da
Det eneste rigtige ville da være, hvis politikerne tog sig sammen og helt fjernede mediestøtten, portostøtten og momsfritagelsen, for så ville vi en gang for alle slippe for de evindelige diskussioner om, hvem der bør ha' ret til støtten, og i særdeleshed hvem der ikke bør kunne få støtte.

Og hvis politikerne ved samme lejlighed afskaffer tvangslicensen til DR, så ville vi stå i en situation, hvor alle de danske medier, på helt alm. markedsvilkår skulle konkurrere om læsernes/seernes gunst, og så ville det kun være de medier, der kan levere det indhold som forbrugerne vil købe og betale for, som vil overleve.
Fremhævet af Journalisten
Peter Hoffmeyer
14.12.16 09:02
Robert Petz, en hurtig
Robert Petz, en hurtig søgning på nettet ville fortælle dig, at både Arbejderen.dk og Dagens.dk er tilmeldt Pressenævnet. Lars Werge finder det problematisk at støtten går til medier som IKKE er tilmeldt Pressenævnet. Så om Arbejderen.dk og Dagens.dk får støtte, er irrelevant i denne sammenhæng.
Fremhævet af Journalisten
Preben Skjøth
19.12.16 11:48
Det her er jo rendyrket
Det her er jo rendyrket politisk venstredrejet, men det overrasker ikke, da langt de fleste i dansk journalist forbund er ræverøde. Den korte Avis er da mindst lige så troværdighed, som eksempelvis Ekstra Bladet. Jeg græmmes...
Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage

SENESTE NYT

chevron_left
chevron_right
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen