DJ klarer finanskrisen

En konservativ investeringspolitik har gjort, at DJ ikke bliver ramt hårdt af finanskrisen. I modsætning til andre forbund taber man ikke penge.

En konservativ investeringspolitik har gjort, at DJ ikke bliver ramt hårdt af finanskrisen. I modsætning til andre forbund taber man ikke penge.

Ingen konkurser og forsvundne direktører i DJ. Det var udmeldingen, da regnskabet for årets første tre kvartaler blev fremlagt ved dagens hovedbestyrelsesmøde. DJ og Sikringsfonden viser et overskud godt over 3 millioner kroner.

DJ's direktør Linda Garlov kunne også fortælle, at DJ slipper nådigt i forhold til finanskrisen.

"Vi får ikke det afkast, vi regner med, men vi ligger ikke dårligere end så mange andre. Vores fordel er, at vi ikke ligger i aktier. Vi har penge i to forskellige investeringsfirmaer – Jyske Bank og Danske Bank. Her kommer Jyske Bank væsentligt dårligere ud, og vi forhandler derfor med dem og har sagt, at det ikke er godt nok", sagde Linda Garlov.

Formand Mogens Blicher Bjerregård hæftede sig ved, at DJ i modsætning til mange søsterforbund ikke taber penge, og glæder sig over, at man i sin tid traf konservative valg.

"Vi valgte meget bevidst på et tidspunkt, hvor vi fik mulighed for mere risikable investeringer. Men vi valgte at være på sikker grund, ud fra devisen om at det er medlemmernes penge, og dem skal vi ikke risikere. I øjeblikket taber vi altså ikke penge, og det er jo ualmindeligt godt i disse tider", sagde han.

Resultatet er 476.000 kroner bedre end forventet i budgettet. En af de positive overraskelser er, at DJ har brugt 229.000 kroner mindre på retssager, fordi man har ladet sine egne advokater føre sagerne frem for eksterne. Fagbladet Journalisten har også skæppet pænt i kassen med en annonceindtægt, der ligger 168.000 over forventningen.

0 Kommentarer