search

DJ kan rumme uenighed

I en levende faglig organisation under stærk udvikling som DJ, vil vi selvfølgelig få situationer, hvor medlemmer oplever at være i konflikt med hinanden.

I en levende faglig organisation under stærk udvikling som DJ, vil vi selvfølgelig få situationer, hvor medlemmer oplever at være i konflikt med hinanden. Det sker heldigvis ikke særlig tit, men det sker. De fleste eksempler er mellem journalister i de mere traditionelle fag, men selvfølgelig kan der opstå situationer, hvor en kommunikationsmedarbejder og en reporter oplever et modsætningsforhold.

Fagbladet Journalisten har beskrevet en sådan situation. Lad mig slå fast, at vi i DJ er i stand til at varetage interesserne for alle medlemmer. I den konkrete sag i Journalisten, hvor der beskrives en konflikt mellem en kommunikationsmedarbejder fra Føtex og en journalist på Politiken, ligger den reelle konflikt mellem mediet og virksomheden.

Ikke desto mindre oplever vores to medlemmer et problem, og det skal DJ naturligvis kunne håndtere. Generelt og måske lidt forenklet kan man sige, at DJ på fag-faglige område kan rådgive journalisterne i medieret, og vi har blandt andet derfor akutlinjen. På samme måde skal DJ rådgive kommunikationsmedarbejderne om deres retsvilkår, hvilket for eksempel er, hvordan de kan anvende Pressenævnet, hvis det er den vej, sagen går.

På det fagpolitiske område er det indlysende, at DJ bistår det enkelte medlem i de ansættelsesretlige forhold og dermed de konflikter, de vil kunne få i forhold til arbejdsgiverne.

Politisk skal vi løbende tage stilling til, hvordan vi møder de udfordringer, der kommer ved modsætningsforholdene medlemmerne imellem, også selv om de i virkeligheden er et fåtal. I enkelte tilfælde tilbyder vi mediation. For at gøre det konkret har vi i det forløbne år højst haft 3-4 sådanne sager.

Vi har også et stykke tid arbejdet på at udvikle et dokument, der netop beskriver forholdene mellem journalist og kommunikationsmedarbejder, for selvfølgelig kan det være et spændingsfelt, men ved at arbejde bevidst med det er jeg overbevist om, at vi kan bidrage til en udvikling af journalistikken og kommunikationen.

Det er vigtigt, at vi i DJ giver rum til at tage de her debatter, for jeg tror de er med til at udvikle alle sider af vore fag, for det er som bekendt gennem meningsbrydninger at vi ser den mest spændende udvikling.

Kommentarer
0

Husk at skrive dit fulde navn og en gyldig mail-adresse i felterne ovenfor, ellers vil din kommentar blive fjernet. Du kan se Journalistens regler for kommentarer her.
Tak fordi du deltager i debatten!

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen