DJ kalder sammenbrud for kontrolleret nødlanding

Sammenbruddet i OK-forhandlingerne er næsten efter drejebogen, fortæller DJ-forhandler Hans Jørgen Dybro, der ser fortrøstningsfuldt på det videre forløb.

Sammenbruddet i OK-forhandlingerne er næsten efter drejebogen, fortæller DJ-forhandler Hans Jørgen Dybro, der ser fortrøstningsfuldt på det videre forløb.

Natten til lørdag valgte DJ og mediernes arbejdsgiverforening DMA at stoppe forhandlingerne om en ny overenskomst. Parterne var simpelthen for langt fra hinanden.

Men det sammenbrud var næsten til at forudse, siger Hans Jørgen Dybro.

»Vi stod langt fra hinanden. Men samtidig er det også sådan, at arbejdsgiverne kigger meget på industriområdet, hvor der altså ikke er kommet nogen resultater,« fortæller han.

Blandt arbejdsgivere er det kutyme at tage udgangspunkt i aftalerne på det største område – industriområdet – når man tegner overenskomster. Og da disse forhandlinger også holder pause, der er ingen ledesignaler at holde sig til.

Derfor er Hans Jørgen Dybro ikke bekymret over situationen.

»Det er slet ikke unormalt – det er faktisk ganske normalt. I 2007 skrev vi først aftalen under, da vi var henne omkring den 20.-24. marts,« siger han.

Forventningerne hos DJ er at kunne holde lønniveauet i alle overenskomster. Derudover er der særlige krav, for eksempel en udvidelse af den betalte barselsorlov og en freelance-aftale for JP/Politikens Hus.

DMA har til gengæld krævet en større grad af fleksibilitet af de ansatte, og da DJ anser dette for en voldsom indrømmelse, har man altså aftalt en tænkepause. I den tid har DJ bedt tillidsrepræsentanterne om at orientere de relevante medlemmer om krav og modkrav, for at få tilbagemeldinger og input til den videre forhandling.

Parterne har aftalt at mødes igen den 25. februar.

0 Kommentarer