Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:39 02.11.2023 Søren Frandsen

DJ indstiller nye medlemmer til Pressenævnet

DJ indstiller nye medlemmer til Pressenævnet

Dansk Journalistforbund – Medier & Kommunikation har til Justitsministeriet indstillet to nye medlemmer til DJ’s to pladser i Pressenævnet.

Forbundet har genindstillet Lene Sarup, journalist og tillidsrepræsentant på Fyens Stiftstidende, til nævnet.

”Hun er et meget erfarent og velestimeret medlem af Pressenævnet. Hun har desuden plads i kulturministerens nedsatte Medieansvars­udvalg og har deltaget i arbejdsgruppen vedrørende opdatering af de presseetiske retningslinjer,” skriver DJ om indstillingen af Lene Sarup.

Ud over Lene Sarup har DJ indstillet Maria Becher Trier, journalist på fagbladet Folkeskolen. Maria Becher Trier blev i 2019 indstillet som stedfortræder for Ulrik Holmstrup i 2019, der nu træder ud af Pressenævnet.

Pressenævnet består af en formand, højesteretsdommer Jens Kruse Mikkelsen og en næstformand, advokat Jesper Rothe. Derudover er der seks menige medlemmer af nævnet, hvor DJ råder over to pladser.

Som stedfortrædere for Lene Sarup og Maria Becher Trier har DJ indstillet henholdsvis James Kristoffer Miles og Astrid Søndberg.

James Kristoffer Miles er journalist og stedfortrædende tillidsrepræsentant på Ekstra Bladet og derudover medlem af bestyrelsen i Folketingets Presseloge. Astrid Søndberg er krimi- og retskorrespondent på TV 2, medarbejdervalgt medlem af TV 2’s bestyrelse samt medlem af Retsreporterforeningens bestyrelse.

I forbindelse med indstillingen træder Lars Lindskov som stedfortræder ud af Pressenævnet.

De nye medlemmer tiltræder Pressenævnet 1. januar 2024. Udpegelsen gælder for fire år.

SENESTE NYT

Flere nyheder