DJ indfører elektronisk OK-afstemning

Når overenskomstaftalen mellem Dansk Journalistforbund og Danske Mediers Arbejdsgiverforening (DMA) skal til afstemning hos de omkring 2.000 berørte medlemmer, sker det for første gang elektronisk.

Når overenskomstaftalen mellem Dansk Journalistforbund og Danske Mediers Arbejdsgiverforening (DMA) skal til afstemning hos de omkring 2.000 berørte medlemmer, sker det for første gang elektronisk.

En e-mail skal fremover erstatte kuvert og porto, når den store overenskomstaftale mellem DJ og DMA skal til afstemning hos de berørte medlemmer. Det fortæller kommunikationskonsulent i DJ Troels Johannesen til Journalisten.dk.

Han oplyser, at man bruger det samme system, som forbundet bruger til at lave elektroniske spørgeskemaundersøgelser. DJ har før brugt systemet til mindre overenskomstafstemninger.

»Vi sparer porto og brevpapir, og vi slipper for at tælle stemmer op. Og afstemningen vil stadig foregå med fuld anonymitet,« forklarer Troels Johannesen.

Man forventer samtidig også at få stemmeprocenten op, siger DJ’s forhandlingschef Claus Iwersen til Journalisten.dk.

»Et brev kan godt havne i en bunke på køkkenbordet, men når man får en mail, tager folk forhåbentlig stilling med det samme, fordi man bare skal klikke på et link,« siger han.

Claus Iwersen forventer, at afstemningen begynder i næste uge og vil forløbe over tre ugers tid. Der skal være tid nok til at være sikker på at nå ud til alle, der er berørt af aftalen og komme fejlmarginer til livs, siger han.

»Når folk flytter, er de som regel gode til at ændre folkeregisteradresse. Men det er ikke altid, at folk oplyser det, hvis de skifter job eller får ny e-mailadresse. Så vi sender vores oplysninger ud til den respektive tillidsmand på arbejdspladsen, som tjekker navne og e-mails.«

Hvis DJ modtager en mail om at en e-mailadresse ikke længere er i brug, bliver der så alligevel sendt et brev ud, forklarer Claus Iwersen.

Overenskomstaftalen mellem DJ og DMA blev godkendt af Hovedbestyrelsen sidst i februar og dækker perioden 1. marts 2012 – 28. februar 2014. Som Journalisten.dk tidligere har berettet, giver den 216 kroner mere i løn om måneden, hvilket sandsynligvis er for lidt til at gardere reallønnen mod prisstigninger. 

Resultatet omfatter

Fællesoverenskomsten 
Berlingske 
Ekstra Bladet og Politiken 
Morgenavisen Jyllands-Posten 
Kristeligt Dagblad 
24 Timer 
Dagbladenes Bureau 
Ritzaus Bureau 
Uddannelsesaftalen

1 Kommentar

Finn Arne Hansen
14. MARTS 2012
Re: DJ indfører elektronisk OK-afstemning
Fantastisk. Det tog kun 9 år. Jeg foreslog det i 2003....