DJ i offensiv for bedst mulig offentlighedslov

Dansk Journalistforbund styrker nu lobbyindsatsen i forhold til den kommende revision af offentlighedsloven. En møderække med centrale politikere og måske også en konference i Landstingssalen er blandt initiativerne.

Dansk Journalistforbund styrker nu lobbyindsatsen i forhold til den kommende revision af offentlighedsloven. En møderække med centrale politikere og måske også en konference i Landstingssalen er blandt initiativerne.

Efter at de store uenigheder om Dansk Journalistforbunds forhold til Offentlighedskommissionen kom til frit skue på årets Fagligt Forum tilbage i april måned, er der kommet skub i DJ's arbejde med at påvirke den ny offentlighedslov.

I dag besluttede en enig hovedbestyrelse i DJ så at styrke den indsats yderligere i kraft af en ny plan for påvirkningsarbejdet på Christiansborg og en plan for en omfattende møderække, der følger op på Fagligt Forum.

Som led i den ny påvirkningsstrategi indledes derfor snarest muligt en runde med de centrale politiske ordførere, hvor der vil blive gjort ekstra meget ud af følgende punkter:

  • Paragraf 24, hvor den kritik, en gruppe medlemmer har rejst, bliver medtaget, ligesom det er vigtigt at fremhæve revisionsforbeholdet.
  • Dissensen vedr. udveksling af dokumenter mellem Folketingsmedlemmer og ministre.
  • Kalenderlukningerne.
  • Postlisterne og behovet for en ny forsøgsordning.
  • Fremhævelse af det positive ved at få selskaber med under lovgivningen, men at politikerne godt må gå videre.

 

Derudover ønsker DJ at gennemføre en høringsrunde blandt forbundets egne medlemmer i form af en række regionale møder i perioden august til oktober/november.

Endvidere ønskes et møde med justitsministeren.

Endelig talte DJ's formand, Mogens Blicher Bjerregård, for, at der gennemføres en konference i Landstingssalen den 1. november, hvor de helt store perspektiver ved offentlighedsloven kan blive debatteret.

"Det gælder om at få det løftet op til en god og spændende debat. Vi skal se på, hvad det er for nogle problemer, vores medlemmer, politikerne og embedsmænd kommer til at stå over for," sagde Mogens Blicher Bjerregård, der dog understregede, at forslaget om konferencen endnu ikke er konkret.

0 Kommentarer