DJ hiver Lars Larsen i retten

  BOGORM. »Go’daw – jeg hedder Lars Larsen. Jeg har et godt tilbud« var titlen på Dyne Larsens selvbiografi, som i foråret 2004 blev smidt gratis ind af 2,4 millioner brevsprækker i Kongeriget.Den 28. juni i år vil man i retten i Århus kunne høre følgende:»Go’daw – vi hedder Dansk Journalistforbund. Vi vil godt have nogle penge«.

BOGORM. »Go’daw – jeg hedder Lars Larsen. Jeg har et godt tilbud« var titlen på Dyne Larsens selvbiografi, som i foråret 2004 blev smidt gratis ind af 2,4 millioner brevsprækker i Kongeriget.

Den 28. juni i år vil man i retten i Århus kunne høre følgende:

»Go’daw – vi hedder Dansk Journalistforbund. Vi vil godt have nogle penge«.

Miseren er nemlig, at Lars Larsen i sin bog helt eller delvist har sakset og genoptrykt tre artikler fra B.T. skrevet af journalisterne Daniel Bergsagel og Carsten Agertoft Andersen. Journalisterne har aldrig givet deres tilladelse til, at Lars Larsen kunne bruge artiklerne, og de har aldrig fået betaling for brugen. Sagen handler derfor om krænkelse af ophavsretten.

Uenigheden mellem Dansk Journalistforbund (DJ) og Lars Larsen går på, om artiklerne falder ind under citatreglerne. Lars Larsen mener ja, DJ siger nej.

»Vi mener slet ikke, citatreglerne kan bruges i et tilfælde, hvor der er tale om et kommercielt formål – og bogen er jo netop sendt ud som en reklame,« siger juridisk konsulent i DJ Christian Dølpher.

En paperback i 2,4 millioner eksemplarer – og en hardback-udgave trykt i 32.000 eksemplarer på engelsk, tysk, svensk, norsk, finsk, polsk og tjekkisk til JYSK-koncernens medarbejdere og forretningsforbindelser – gør Larsens livshistorie til den mest omfattende bogudgivelse i Danmark.

»Det store oplag spiller en rolle for erstatningskravets størrelse. Derfor er vores krav over for Lars Larsen også det største krav per artikel, vi nogensinde har rejst,« siger Christian Dølpher, uden dog at ville afsløre beløbets størrelse.

0 Kommentarer