DJ har indgået overenskomst med DR

Imens andre fagforbund truer DR med strejke, har DJ netop nået enighed om overenskomsten. Resultatet er en lille lønstigning på 0,7 procent per år, men DJ er tilfredse. "Det blev en smal økonomisk løsning," lyder det.

Imens andre fagforbund truer DR med strejke, har DJ netop nået enighed om overenskomsten. Resultatet er en lille lønstigning på 0,7 procent per år, men DJ er tilfredse. "Det blev en smal økonomisk løsning," lyder det.

Knap 29 timer skulle det tage. Men nu har Dansk Journalistforbund netop indgået ny overenskomst med DR.

Resultatet er landet på en stigning i basisløn på 0,7 procent af lønsummen per år i den to-årige periode (2012-2013). Derudover har DR afsat 0,6 procent af lønsummen til individuelle lønforhandlinger, oplyser DJ.

»Vi valgte at lave en smal økonomisk forhandlingsløsning i de sidste timer af vores forhandlinger med DR fredag eftermiddag, frem for at blive kastet ud i en konflikt med DR,« udtaler DJ's chefforhandler Claus Iwersen.

I disse dage forhandler DR også overenskomst med de andre fagforbund. Og her er der fare for strejke. Bl.a. teknikerne truer med en konflikt, hvis ikke de kan nå til enighed med DR. Ved midnat kunne strejken være startet, men forligsmanden valgte i sidste øjeblik at forlænge forhandlingerne med 14 dage.

Konflikt ønsker DJ dog ikke. Alternativet til den beskedne lønstigning kunne have været mere i løn, men samtidig ønskede DR-cheferne bl.a. at få skrevet en ny stilling uden øvre arbejdstid ind i overenskomsten. Det ville DJ ikke gå med til.

"Det økonomiske resultat blev ikke imponerende – men efter forhandlingsdelegationens opfattelse det bedst opnåelige, og i hvert fald betydeligt bedre end det, DR spillede ud med til både DJ og alle de øvrige forbund ved starten af forhandlingerne. Og i tilgift er der ikke givet indrømmelser på et eneste af DJ´s krav, så alle overenskomstteksterne dermed er uændrede i deres ordlyd," lyder det på DJ's hjemmeside.

Freelancernes overenskomst med DR følger samme model, og her er altså også sikret en lønstigning på 0,7 procent per år i 2012 og 2013. Det samme gælder freelanceteksterne. Praktikanterne får 344 kroner mere om året.

DR er også tilfredse med overenskomstaftalen.

"Vi er tilfredse med den aftale, vi nu har indgået med journalisterne, som er den største medarbejdergruppe i DR. Vi kom ikke igennem med alle de ønsker, vi havde, men til gengæld har vi fået en økonomisk ansvarlig aftale, der giver DR mulighed for at udvikle tilbuddene til danskerne," siger kommunikations- og HR-direktør Elisabeth Geday i en pressemeddelelse.

Aftalen er dog ikke gældende, før de DJ-medlemmer, der arbejder under DR's fastlønsoverenskomst, er blevet hørt. Det skal ske ved en urafstemning, og DJ anbefaler selvsagt et ja.

1 Kommentar

Kristoffer Føns
1. JUNI 2012
Re: DJ har indgået overenskomst med DR
Spændende læsning. Burde vel ikke være noget problem for medlemmerne at stemme ja.