Årsrapport

DJ har hjulpet medlemmer med at kradse 1,1 millioner kroner ind

Forbundets juraafdeling har hjulpet medlemmer med at kradse penge ind i inkassosager og sager om ophavsret

Noget tyder på, at det kan hjælpe at have sin fagforening med på siden, hvis man skal kradse penge hjem fra en kunde, der ikke har betalt, eller fra nogen, der ikke har overholdt ophavsretten.

I hvert fald har Dansk Journalistforbunds (DJ) juridiske afdeling i 2023 hjulpet medlemmer med at få udbetalt mere end 1,1 millioner kroner i sager om inkasso og ophavsret.

Det fremgår af DJ’s årsberetning, der er den første af sin slags.

Her fremgår det, at der er hjulpet med at hente 705.145,50 kroner hjem til medlemmer i inkassosager. Beløbet i ophavsretssager lyder på 423.680,57 kroner.

Ud over sager om ophavsret hjælper juraafdelingen også med gennemsyn af kontrakter og aftaler, og juristerne kan sparre om løn og ansættelsesvilkår, om opsigelse, sygdom eller tvivl om rettigheder. Telefonen ringede sidste år 5.190 gange i afdelingen, der også modtog 2.636 skriftlige henvendelser.

Travlt med karriere- og trivselssamtaler

Også i DJ’s afdeling for Arbejdsliv, var der sidste år travlt ved telefonerne.

Afdelingen forhandler overenskomster og har kontakt med tillidsrepræsentanter på arbejdspladserne. Derudover tilbyder afdelingen også karriere- og trivselsrådgivning.

Det er særligt de to sidstnævnte, der har været efterspørgsel på fra medlemmernes side.

Der er blevet gennemført 668 karrieresamtaler og 657 trivselssamtaler. 250 medlemmer har modtaget socialrådgivning, mens omkring 150 har fået tjekket henholdsvis jobansøgning og CV og er blevet coachet til en jobsamtale.

På forhandlingssiden har forbundet fornyet overenskomster for blandt andet TV 2, DR og for dagbladene. Der er også tegnet nye overenskomster på bold.dk og på Mediano.

0 Kommentarer