Medieaftale

DJ glæder sig over fokus på arbejdsvilkår i mediebranchen

Medieaftalen betyder, at arbejdsvilkår og rettigheder i mediebranchen skal undersøges. Det glæder DJ’s formand, at der er fokus på dem, der laver indholdet

Dansk Journalistforbunds formand, Tine Johansen, er meget glad for den nye medieaftale, der er indgået mellem regeringen, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Frie Grønne, Alternativet og Kristendemokraterne.

Den har det rigtige fokus og de rigtige elementer med, siger hun.

”Det vigtigste er, at der er fokus på ordnede arbejdsforhold i mediebranchen. Der er fokus på dem, der laver indholdet, og det er jeg virkelig glad for,” siger Tine Johansen.

Ifølge aftalen skal en undersøgelse afdække udfordringerne med arbejdsvilkår og rettigheder i mediebranchen. Den skal omfatte hele værdikæden, herunder også underleverandører, freelancere og soloselvstændige, og være afsluttet 31. december 2022.

”De er meget opmærksomme på freelancere og soloselvstændige i branchen, og det er et meget forpligtende oplæg til et arbejde, der skal afsluttes i år. Og jeg kan læse, at DJ bliver inviteret med i det arbejde,” siger Tine Johansen.

Men det er ikke det eneste, DJ-formanden glæder sig over. Der kommer også til at ske en styrkelse af de lokale og regionale medier, hvilket også var højt på  DJ’s ønskeliste.

”Vi har set de senere år, at nyhedsørkener har bredt sig, og at der er områder, hvor der ikke er kritisk dækning af det, der foregår. Nu vil man omfordele fra de landsdækkende til de lokale og regionale medier, og det er det, der skal til, for at hele Danmark får en ordentlig journalistisk dækning,” siger Tine Johansen.

Derudover fremhæver hun, at der også er øget støtte til nye innovative medier, og kalder beslutningen om at indføre et kulturbidrag fra streamingtjenester for ”vigtigt”.

Det eneste malurt i bægeret er lukningen af 24syv, hvilket er en hård omgang for radioens medarbejdere.

”De mennesker, der er ansat på 24syv, har stået så meget igennem. På deres vegne er det virkelig malurt i bægeret,” siger Tine Johansen.

0 Kommentarer