DJ-formand opfordrer til at droppe straffesag mod journalister

»Lad journalisterne udføre deres arbejde,« siger DJ-formand Mogens Blicher Bjerregård og opfordrer anklagemyndighed til at droppe straffesag mod journalister (opdateret)

»Lad journalisterne udføre deres arbejde,« siger DJ-formand Mogens Blicher Bjerregård og opfordrer anklagemyndighed til at droppe straffesag mod journalister (opdateret)

DJ's formand, Mogens Blicher Bjerregård, opfordrer anklagemyndigheden til at droppe en sag, der er blevet rejst mod to journalister i forbindelse med indtrængen på en række minkfarme.

EKstra Bladets nyhedschef, Miki Mistrati, blev mandag frifundet i forbindelse med et civilt søgsmål om indtrængen på 34 minkfarme.

Frifindelsen kommer, ugen efter at anklagemyndigheden har besluttet at rejse straffesag mod to journalister – heriblandt Miki Mistrati – for indtrængen på farmene. Derudover er der rejst tiltale mod to aktivister.

I et mailet svar til journalisten.dk skriver Mogens Blicher Bjerregård, formand for Dansk Journalistforbund, at afgørelsen i det civile søgsmål mod bl.a. Miki Mistrati bør få anklagemyndigheden til at rette søgelyset andetsteds:

"I dommen står det klokkeklart, at han som repræsentant for den frie presse handlede i offentlighedens interesse ved afdækningen af de problematiske forhold for dyrene. Der er endda taget højde for menneskerettighedskonventionens artikel 10 om ytringsfrihed, der giver journalister udvidede beføjelser."

"Jeg vil derfor opfordre anklagemyndigheden til at droppe sagen mod journalisterne og lade dem udføre deres arbejde," skriver Mogens Blicher Bjerregård.

Det er Midt- og Vestjyllands Politi, der har besluttet at overrække sagen til Rigsadvokaten med henblik på at få udfærdiget et anklageskrift mod journalisterne.

Ekstra Bladets nyhedschef, Miki Mistrati, kritiserer, at han er blevet tiltalt i sagen. 

»Det er jo ikke sådan, at jeg siger, at nu har vi ikke en fri presse i Danmark, men man sætter det under pres på den her måde,« siger Miki Mistrati til journalisten.dk.

»Rigsadvokaten har været fuldstændig bevidst om, at der har været hovedforhandlinger i retten, hvor jeg skulle tale under vidneansvar. Alligevel vælger de halvanden uge før at rejse en tiltale for rundt regnet det samme. Jeg synes, at det er stærkt kritisabelt, at man ikke venter og har respekt for, at der faktisk er en ret, der sidder og tager stilling til det her,« siger Miki Mistrati til journalisten.dk.

Miki Mistrati mener, at Rigsadvokaten bruger for meget tid på at få journalister dømt:

»Jeg er stærkt kritisk over for det store fokus, der er fra Rigsadvokatens side om, at man jagter journalister for at passe deres job. Det synes jeg er en uskik,« siger Miki Mistrati. 

0 Kommentarer