DJ-formand med skarp kritik af DR-besparelser

DJ-formand Lars Werge tager skarpt afstand fra regeringen og DF’s aftale om at beskære DR med 20 procent, skriver Dansk Journalistforbund: ”Det er ren afviklingspolitik,” mener Lars Werge. Tillidsmand i DR: ”Det er meget værre end forventet.” 

Regeringen og DF har besluttet, at licensen skal afskaffes, og DR skal skæres med 20 procent.

På Dansk Journalistforbunds hjemmeside udtaler formand Lars Werge:

”At beskære DR med 20 procent er ikke medieudvikling, det er ren afviklingspolitik.” 

”Det her vil uden tvivl gå hårdt ud over både indholdet i Danmarks Radio, og ikke mindst vil det gå hårdt ud over bemandingen på DR. Det er den største arbejdsplads, som Dansk Journalistforbund har medlemmer og overenskomst på, og jeg beklager på alle kollegernes vegne konsekvenserne af det udspil, som den borgerligt-liberale regering er kommet med i dag.”

Mange vil miste deres arbejde

DR’s fællestillidsmand Henrik Friis Vilmar siger om besparelserne:

”Det er frygteligt. Og det er meget værre en forventet. Det får store konsekvenser for mine medlemmer, hvor mange vil miste deres arbejde i den kommende tid. Det er også frygteligt for det, vi producerer – det indhold på net, radio og tv, som danskerne siger, at de holder af. Frem over kommer de til af lede forgæves efter noget af det. Jeg kan ikke forstå, hvad DR har gjort forkert."

"En massakre"

DF og regeringen kaldte DR-besparelserne for en "fokusering". Lars Werge er uenig.

”Det er falsk varebetegnelse at beskrive en massiv nedskæringspolitik som en ”fokusering” af DR. Der er kun ét ord for det: Det er en massakre på dansk public service-indhold, og det er utroligt, at DF og regeringen på et oplyst grundlag åbner danske medier for endnu hårdere angreb fra de udenlandske giganter, der allerede i dag truer dansk indhold og dermed dansk sammenhængskraft,” siger han.

Til Journalisten henviser Lars Werge til Slots-og Kulturstyrelsens rapport fra 2017, der beskriver danskernes medievaner. 

"Den rapport viser, at stærke, danske aktører er væsentlige og vigtige i forhold til at give udenlandske mediemonopoler lidt modspil," siger han.

"Det her er en katastrofe, fordi det er benhård beskæring i den største danske medievirksomhed."

Lars Werge tilføjer, at DJ vil samarbejde tæt med de lokale tillidsfolk over hele Danmark for være til stede for DR-kolleger, der har spørgsmål.

 

3 Kommentarer

Niels Riis Ebbesen
18. MARTS 2018
Hej Marianne Vita Eriksen,
Hej Marianne Vita Eriksen, det er noget af en påstand når du skriver, at DR er ALLE danskers kulturførende institution, det har du ikke belæg for at påstå.

I vores hustand har vi ikke et TV-apparat, da vi mener, at det er noget fordummende gylle, som kommer ud af den 'hane', vi vil hellere læse nogle gode bøger og aviser, og hvis der en sjælden gang er en interessant film, så går vi i biografen og ser den.

Vi lytter til gengæld til radio, og det er for det meste Radio24syv, som vi tuner ind på, da DR’s udbud af radioprogrammer er under lavmålet.

Så derfor bør du nøjes med, at udtale dig på dine egne vejene…
Michael Kjærgård
17. MARTS 2018
En 4 pct.'s årlig besparelse
En 4 pct.'s årlig besparelse er ikke mere end hvad andre medievirksomheder ville have været lykkelige for at kunne nøjes med, og for DR vil det være en stort set umærkelig tilpasning hvis ellers de sparer klogt. Men det gør de sikkert ikke. Fedtet i ledelseslaget skal nok overleve
Marianne Vita Eriksen
17. MARTS 2018
Det er en skandale, et
Det er en skandale, et politisk valgt banesår til en kulturførende institution, der laver tv for alle danskere.
De borgerlige politikere, har i årevis forsøgt, at få skovlen under DR og især Mette Boch har set sig sur og indeklemt på DR ( man sgu tro, at det er noget personligt)måske er der for lidt kirkestof.