Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:01 12.05.2023 Morten Bjerregaard

DJ-formand kalder ny rapport om uønsket seksuel opmærksomhed ”oprørende”

DJ-formand kalder ny rapport om uønsket seksuel opmærksomhed ”oprørende”

Benita Marcussen

”Det er et rystende højt tal.”

Sådan siger DJ-formand Tine Johansen om en ny undersøgelse, der viser, at knap hver fjerde i ’Film, presse og bøger’-branchen har oplevet uønsket seksuel opmærksomhed eller chikane minimum én gang de seneste 12 måneder.

”Det skal være trygt at gå på arbejde, og derfor er det oprørende, at så mange på vores del af arbejdsmarkedet oplever krænkende handlinger eller grænseoverskridende adfærd i forbindelse med udførelse af deres arbejde,” fortsætter hun i skriftligt svar til Journalisten.

Tine Johansen påpeger desuden, at man fra tidligere undersøgelser ved, at praktikanter, freelancere og andre løst ansatte er mere eksponeret for krænkelser, fordi de ganske enkelt er i en mere udsat position, som tilmed kan gøre det ekstra svært at sige fra.

DJ har igangsat en række initiativer, der har til formål at mindske krænkende adfærd.

Man har blandt andet skruet op for uddannelsen af tillidsrepræsentanter, arbejdsmiljørepræsentanter og praktikantvejledere med vægt på håndteringen af krænkende adfærd, og man har sammen med andre parter i branchen udarbejdet et kodeks mod seksuelle krænkelser og udgivet en guide til, hvordan medier bør dække sexisme og MeToo.

Føler du, at du er blevet udsat for en krænkende handling, kan du på DJ’s hjemmeside få råd og vejledning til, hvad du kan gøre fremadrettet.

SENESTE NYT

Flere nyheder