DJ-formand kalder ny kulturminister for ’spændende’

Mogens Blicher Bjerregaard er optimist på mediernes vegne efter udnævnelsen af Per Stig Møller som nu kulturminister.

Mogens Blicher Bjerregaard er optimist på mediernes vegne efter udnævnelsen af Per Stig Møller som nu kulturminister.

Det er en positiv, men fattet journalist-formand, der tirsdag konstaterer at det kommende medieforlig skal ske med Per Stig Møller for bordenden som ny kulturminister.

»Jeg ser frem til at han tager fat på de opgaver, der ligger lige for – medieforligt et DR med stærk public service, og at mediestøtten bliver sådan, at dagbladene og deres journalistik får en solid fremtid. Med hans store viden og kulturelle identitet tror jeg, han vil være i stand til at sikre et mangfoldigt medielandskab. Så jeg vil sige, at jeg er meget optimistisk,« siger Mogens Blicher Bjerregaard.

Står medieområdet styrket med den nye minister?

»Det har jeg ikke noget belæg for at sige, og jeg har ingen kommentar i forhold til den tidligere minister. Men jeg ser frem til at Per Stig kan løse de opgaver, der er nu, og sikre at mediepolitik fortsat vil være kulturpolitik, og ikke industripolitik.«

I forholdt til at styrke DR – vil det få nogen betydning, at han selv har en fortid som DR-medarbejder?

»Han er en person, der med sin baggrund er i stand til at have det brede fokus. Han har ikke en snæver fortid med få fokuspunkter.«

Er du glad over, at det blev Per Stig Møller?

»Jeg vil sige, at det er spændende, at det blev ham.«

0 Kommentarer