DJ-formand: Fyringsrunde i Berlingske Media er absurd

"Man styrker ikke sine forretninger ved bare at skære ned igen og igen. Det bliver de hverken stærkere, bedre eller mere levedygtige af," siger DJ-formand Mogens Blicher Bjerregård til journalisten.dk.

"Man styrker ikke sine forretninger ved bare at skære ned igen og igen. Det bliver de hverken stærkere, bedre eller mere levedygtige af," siger DJ-formand Mogens Blicher Bjerregård til journalisten.dk.

Berlingske Medias ledelse har i dag på koncernens intranet meldt endnu en omfattende spareplan ud. Det sker blot lidt over et halvt år efter den sidste store spareplan i huset og på trods af, at koncernchef Lisbeth Knudsen dengang meldte ud, at det var slut med fyringsrunder i nær fremtid.

Den nye spareplan skal ifølge ledelsen allerede være ført ud i livet her i august. Planen skal finde 16 mio. kr. og i alt 83 stillinger skal nedlægges. 13 redaktionelle stillinger skal skæres væk, lyder det i ledelsens oplæg.

Men i Dansk Journalistforbund er formand Mogens Blicher Bjerregård meget kritisk over for endnu en fyringsrunde. Han kalder ledelsens beslutning decideret "absurd".

Hvorfor er fyringsrunden absurd?

"Når man tænker på, at vi her har at gøre med en aviskoncern, der allerede har skåret ind til benet, så er det ikke flere nedskæringer, der er med til at styrke de enkelte medier. Det er absurd i så stor en koncern som Mecom, for der burde være andre måder at komme igennem den situation på end at fyre," siger han til journalisten.dk.

Mogens Blicher Bjerregård mener, at Berlingske gør sig selv en bjørnetjeneste ved at skære på medierne i stedet for at investere.

"Man styrker ikke sine forretninger ved bare at skære ned igen og igen. Det bliver de hverken stærkere, bedre eller mere levedygtige af. De bliver heller ikke mere interessante for avislæsere at købe."

Men hvordan skal man så finde pengene?

"Hvis Mecom vil drive en publicistisk virksomhed, må de også have forståelse for, at den skal drives ud fra publicistiske præmisser. Det er fyringer bestemt ikke et udtryk for. Det må simpelthen være muligt for Mecom at finde pengene på en anden måde."

Kom dagens udmelding som en overraskelse for dig?

"Ja, det må jeg sige. Jeg er overrasket over, at kollegerne på Berlingske skal igennem det her igen. Det synes jeg er dybt kritisabelt."

Mogens Blicher Bjerregård slår fast over for journalisten.dk, at målet er at undgå fyringer.

Er det et realistisk mål?

"Når man har med så stor en koncern at gøre, som Mecom er, så bør det i hvert fald være realistisk. De er nødt til at finde de midler, der skal investeres, hvis de vil have gode og levedygtige medier."

Berlingske Medias tillidsfolk sendte for kort tid siden en mail rundt til medarbejderne. Her kalder de situationen "dybt bekymrende". Du kan læse hele den interne mail her på journalisten.dk.

3 Kommentarer

Bodil Rohde
16. AUGUST 2012
Re: DJ-formand: Fyringsrunde i Berlingske Media er absurd

Kære DJ og Mogens Blicher Bjerregård

 Absurd er godt nok et noget besynderligt udtryk at bruge, når det handler om kolleger og medlemmer af DJ, som skal fyres.

Det vil være passende med et sprogbrug, - ikke mindst i DJ, - som dækker situationen for medlemmer, som nu bliver fyret, fordi koncernen ikke lever op til Mecoms overskudskrav.

 Det mest absurde her, er at ledelsen i Dansk Journalistforbund ikke har ordentlige ord for, hvad der sker med medlemmerne.

Og det afspejler måske forståelsen for, hvad der foregår i mediebranchen.

Venlig hilsen

Bodil Rohde 

Bent Midstrup
16. AUGUST 2012
Re: DJ-formand: Fyringsrunde i Berlingske Media er absurd

Tankevækkende at Berlingske Media igen sender trofaste medarbejdere på gaden.

Men det er ikke overraskende, set i lyset af de mange middelmådige Ledere og Chefredaktøre der igennem tiderne har brugt millioner på oplagsfremgang for B.T. og Berlingske Tidende uden held. Det har medført urimelige fyringsrunder af gode og proffesionelle medarbejdere.

Berlingske Tidenes Bussnes tillæg har i flere omgange beskrevet hvordan man via tilfredse medarbejder får sorte tal på bundlinien, men det har Berlingske Media overhovedet ikke formået at leve op til.

Efter min mening har Lisbeth Knudsen  ikke været god nok til at konsulidere virksomheden. For derved at sikre medarbejderne en tryg og økonomisk velfunderet virksomhed at arbejde i. Derfor opfordre jeg Lisbeth Knudsen til at stille sig helt frem i køen af fyrede medarbejder og vise et godt eksempel ved at opsige jobbet som Koncern Leder.

M.v.h.

Bent Midstrup

Pressefotograf

Ansat på B.T. fra 1988 til fyringsrunden i 2003.

Claus Jensen
16. AUGUST 2012
Re: DJ-formand: Fyringsrunde i Berlingske Media er absurd
Man slanker administrationen og skærer underskudsgivende medier fra, så koncernen er klar til et salg. Hvis en potentiel køber f.eks. var en anden større dansk medievirksomhed (hint hint), så er der - groft sagt - ikke brug for "dobbelt" administration (og "dobbelt" ledelse).