DJ: Find nyt job i god tid

Spareknive og fyringsrunder kommer i kølvandet på konkurrencen på det danske mediemarked. Her er fem gode råd til dig, der er på udkig efter nyt job.

Spareknive og fyringsrunder kommer i kølvandet på konkurrencen på det danske mediemarked. Her er fem gode råd til dig, der er på udkig efter nyt job.

Du behøver ikke være fyret, før du søger nyt job. Hvad end du sidder på Nyhedsavisen, hvor der er massefyringer på vej, eller bare ikke ser en lys fremtid i din nuværende stilling, er her fem gode råd fra konsulent i Dansk Journalistforbund Per Nielsen.

Første råd: Spørg forbundet, hvordan du kan komme videre derfra, hvor du er. De står klar til at rådgive om alt fra valg af karriere til, hvordan du skriver den gode ansøgning.

Andet råd: Kontakt din A-kasse om dine rettigheder. "Det giver en bedre fornemmelse af, hvad du kan tillade dig, hvis du ved, hvad du får i dagpenge, eller hvor tæt du er på efterløn," siger Per Nielsen.

Tredje råd: Find ud af, hvad du vil og find ud af, hvad du er god til. Søg også stillinger, der ikke ligner det job, du har. "Hvis du bliver sagt op eller er kørt sur i dit job, så er det måske fordi, du skal prøve noget andet," siger Per Nielsen.

Fjerde råd: Send både ansøgninger på stillingsopslag og uopfordret. "Sørg for, at relevante personer i den branche, du vil være i, ved, at du søger. Det er de færreste, der bliver headhuntet," siger Per Nielsen.

Femte råd: Se på mulighederne for at dygtiggøre dig. Dansk Journalistforbunds afdeling for uddannelse og kompetence (DJUK) kan rådgive dig om efteruddannelse, og de tilbyder både møder og kurser. "Deltag i efteruddannelse, både for at blive dygtigere og for at møde nye mennesker," anbefaler Per Nielsen.

Læs også om mulighederne i kommunikationsbranchen.

 

0 Kommentarer