DJ: Der tegner sig et dystert medieudspil

”Der kommer sikkert noget frem, som vi ikke har hørt om endnu. Men i forhold til det, vi har hørt, ser det meget dystert ud,” siger DJ-formand Lars Werge om medieudspillet, der præsenteres senere i dag. Han mener, det er urealistisk, at Radio24syv skal dække 33 procent af sine udgifter med reklameindtægter

Senere i dag præsenterer kulturminister Mette Bock regeringens medieudspil. Ifølge TV 2 og DR's oplysninger ønsker regeringen at skære Radio24syv med 33 procent og TV 2-regionerne med to procent de kommende fem år.

DJ-formand Lars Werge siger, at de varslede besparelser på Radio24syv og TV 2-regionerne følger samme mønster som de aftalte besparelser i DR.

”Regeringen ønsker åbenbart at svække de institutioner, der står for public service i det her land. Besparelserne på TV 2-regionerne passer ikke med de hensigtserklæringer, regeringen er kommet med om at styrke de regionale og lokale medier,” siger han.

Umuligt at tjene 33 procent

Ifølge TV 2’s oplysninger får Radio24syv mulighed for at sælge reklamer, og det vil også blive muligt for radioen at trække på Berlingske Medias medarbejdere, som er del af samme koncern.

Lars Werge kan slet ikke se, hvordan reklameindtægter skal kunne dække Radio24syvs tab i indtægter på 33 procent.  

”Hvis man har læst de rapporter, der er skrevet de seneste år om medieudviklingen i Danmark, vil man kunne se, at al vækst i reklameindtægter går til udenlandske aktører. Det er svært at se, at Radio24syv skulle kunne gøre et stort indhug i det marked,” siger han.

Det ser dystert ud

Han siger, at han er spændt på at høre, hvad kulturministeren siger ved den officielle fremlæggelse klokken 13.

”Der kommer sikkert noget frem, som vi ikke har hørt om endnu. Men i forhold til det, vi har hørt, ser det meget dystert ud.”

DR erfarer, at regeringen ønsker at give sendetilladelse til en ny privat tv-kanal, der skal sende kultur og folkeoplysning. Desuden kommer en ny DAB-radiokanal i udbud.

I medieudspillet skal DR lukke to ud af seks tv-kanaler, og 40 procent af TV 2 skal privatiseres.

Regeringen ønsker også at øge størrelsen af public service-puljen, så den i 2023 er på 220 millioner kroner.

 

2 Kommentarer

Lars Werge
5. APRIL 2018
Kære Marianne,

Kære Marianne,
Nu er klokken blevet 14.29, og jeg har rost de dele af udspillet, der handler om:
- mulig støtte til distrikts- og ugeaviser
- nulmoms
- iværksætter-støttepulje (innovation)
I forhold til den foreslåede omfordeling af mediestøtten til fordel for de lokale/regionale og væk fra de landsdækkende medier, så synes DJ, at det lige nu er meget ukonkret beskrevet. En lang, lang række af de lokale og regionale medier er ejet af meget store koncerner, der får mediestøtte på udgivelsen, så det kan umiddelbart komme til at ligne en form for "intern omfordeling".
Når jeg er bekymret, så handler det om, at det samlede støttebeløb til danske medier ser ud til at blive væsentlig mindre. Og det mener vi vil få en markant konsekvens i form af færre jobs til DJ's medlemmer helt overordnet.
MVH Lars
Marianne Thorø
5. APRIL 2018
Husk også at mange DJ
Husk også at mange DJ-medlemmer sidder på lokale medier, der ikke får mediestøtte i dag - af den ene eller anden grund. Og som rent faktisk er lødige medier med god journalistik til glæde og gavn for borgerne i lokalsamfundene. Kan vi kaldes public service? Mjaah... vi er i hvert fald ikke det modsatte.
Så måske kommer regeringen alligevel til at styrke lokale medier med udspillet (klokken er lige nu 9.43, så ingen ved noget med sikkerhed) men bare andre medier end dem du lige umiddelbart har i tankerne, Lars Werge.