DJ: Benny Engelbrecht misforstår sin egen og pressens rolle

Et interview havde været et oplagt sted at få opklaret eventuelle misforståelser, lyder det fra Dansk Journalistforbund

Hvis man inviterer pressen til brylluppet, kommer de også til skilsmissen. Sådan lyder en gammel talemåde.

Og det gør sig også gældende, hvis man som minister inviterer pressen til første spadestik på projektet Lynetteholmen, mener Tine Johansen, formand for Dansk Journalistforbund.

”Når man vil have opmærksomhed om en begivenhed, skal man også være klar til at besvare de kritiske spørgsmål, der måtte være i den anden ende.”

Det siger hun på baggrund af mandagens møde mellem journalister fra B.T. og transportminister Benny Engelbrecht ved et spadestiksarrangement, hvor pressen var inviteret til at se påbegyndelsen af Lynetteholmen-projektet.

Misforstår sin rolle

Som Journalisten fredag har beskrevet, ville Benny Engelbrecht ikke interviewes af B.T., da han ikke kunne få journalisten fra B.T. til at anerkende en bestemt præmis.

”Jeg synes, at ministeren har misforstået sin egen rolle og pressens rolle. I det her tilfælde er B.T. til stede for at stille spørgsmål på befolkningens vegne til et projekt, som der stilles rigtig mange spørgsmål ved,” siger Tine Johansen.

Hun kalder det en forkert indgang fra ministerens side, at en journalist skal være enig i en bestemt præmis for at få lov til at stille spørgsmål.

”Ved kritiske spørgsmål og interviews kan man trykteste argumenter, så det er en anledning til at få forklaret de faktuelle forhold i sådan en sag. Det burde være en oplagt mulighed for ministeren til at få misforståelser rettet, hvis der er nogen,” siger hun.

Uenighed om økonomi

Transportminister Benny Engelbrecht (S) siger til Journalisten, at han ikke stoler på, at B.T. kan skrive retvisende om Lynetteholmen:

”Jeg føler mig ikke tryg ved at stille op til interview. Uanset om det er for rullende kamera eller til citat. Jeg føler mig ikke tryg ved, at B.T. gengiver det retvisende,” siger ministeren.

Ifølge Benny Engelbrecht er der to økonomier bag Lynetteholmen-projektet, og i hans optik blander B.T. dem sammen i journalistikken.

”Det er ren spin. Hvorfor ikke stille op og afklare det? Løsningen er jo ikke at nægte at udtale sig og så spille børnefornærmet, når journalisten møder op. Jeg synes, det er pinligt,” lyder svaret fra B.T.-chefredaktør Jonas Kuld Rathje.

Også fra Christiansborg er klippet blevet fulgt med interesse. I hvert fald har Enhedslisten og Frie Grønne begge stillet §20-spørgsmål om Benny Engelbrechts håndtering af B.T.’s spørgsmål.

0 Kommentarer