DJ-appel til Afghanistans præsident

I sidste uge blev den afghanske journalist Sayed Parwez Kambakhsk dømt til døden for blasfemi. DJ opfordrer nu Afghanistans præsident til at tage dødsdommen af bordet.

I sidste uge blev den afghanske journalist Sayed Parwez Kambakhsk dømt til døden for blasfemi. DJ opfordrer nu Afghanistans præsident til at tage dødsdommen af bordet.

Afghanske ambassader verden over bliver i disse dage bestormet med protester fra journalistforbund. Årsagen er sidste uges dødsdom over den afghanske journalist Sayed Parwez Kambakhsh, som blev omtalt her på Journalisten.dk.

Sayed Parwez Kambakhsh er sigtet for at have spredt information, som indeholder anti-islamisk indhold, men ifølge FN er sagen temmelig tvivlsom.

Nu opfordrer DJ alle til at skrive under på en fælles protest. Læs mere her:

1 Kommentar

Søren Rasmussen
28. JANUAR 2008
Tak til DJ
Glimrende at Dansk Journalistforbund nu også protesterer imod dødsdommen over den afghanske journalist. Man bør dog gå et skridt videre og også henvende sig til den danske regering for at stille et relevant spørgsmål: Vore soldater risikerer hver dag deres liv i kampen for demokrati, ytringsfrihed og menneskerettigheder i Afghanistan - så hvordan kan sådan en afskyelig sag overhovedet forekomme? Det bekymrende er jo egentlig ikke, at vore modstandere - de islamiske fascister i Taleban - er lige så slemme som nazisterne var. Men når man ikke kan kende forskel på disse islamofascister og så det demokratiske system i Afghanistan, så er der virkelig noget galt. Måske har man forsøgt at indføre demokrati i Afghanistan alt for tidligt  (nøjagtigt som amerikanerne meget naivt  også gjorde i Irak), fordi man ikke er klar over, at islam og demokrati er uforenligt?  Denne sag bør ihvertfald give anledning til alvorlige overvejelser...